Kan bli sjokkcomeback i styret for gammel Brann-topp

Tidligere Brann-formann Knut Kristiansen er blant navnene som er aktuelle for det nye styret.

TILBAKE?: Knut Kristiansen (til h.) er tidligere Brann-topp, som nå er foreslått til en styreplass av Tirsdagsgjengen, bestående av klubbveteraner.
Publisert: Publisert:
icon
Denne artikkelen er over syv år gammel

Det skal avholdes ekstraodinært årsmøte i Brann, etter at sist ukes årsmøte endte i totalskandale der Kjell Tennfjord trakk seg som styreleder en drøy time etter at han ble valgt, og fikk følge av tre styremedlemmer.

Onsdag har valgkomiteen fått overlevert nye forslag til styrekandidater, fra grupperinger rundt Brann.

Kristiansen og Nordgreen

Helge Karlsen representerer Tirsdagsgjengen, som består av en rekke veteraner og eks-spillere. Han bekrefter BTs opplysninger om at Kristiansen er foreslått.

— Ja, Knut er en mann på vår liste. Det stemmer. Han kjenner klubben godt og har et stort kontaktnett. Vi mener han er en kjempegod kandidat, sier Helge Karlsen.

Kristiansen satt som Brann-formann i 1990 og var i flere år administrerende direktør i klubben. Nå er han daglig leder i Vestlandshallen, og har stadig god kontakt med de fleste i Brann. Kristiansen har også virket som spilleragent.

— Får jeg en henvendelse fra valgkomiteen, er jeg klar til å gjøre en innsats for klubben, sier Kristiansen til BT.

Også Erik Nordgreen er foreslått.

— Det er en oppegående kar med god utdannelse. Han tror vi kan gjøre en god jobb, sier Karlsen.

Nordgreen selv svarer slik:

— Jeg har vært Brann-gutt siden jeg var ni år, så det hadde jeg sett frem til med glede. Men det er å foregripe begivenhetenes gang litt, dette. Valgkomiteen har sikkert mange andre gode kandidater.

- Ikke forslag stil styreleder

Han sier han ikke er kjent med at Tirsdagsgjengen eller andre grupper har kommet med direkte forslag til styreleder.

— Det blir opp til valgkomiteen å sy sammen et forslag, sier Karlsen.

BT får opplyst at en gruppe på rundt 25 supportere har møttes for å komme opp med kandidater til valgkomiteen. Gruppen skal ikke være direkte knyttet til klubbens medlemsutvalg eller supporterklubben Bataljonen, men flere involverte kommer fra disse gruppene. Tidligere i uken skal det ha blitt holdt samtaler om styrekandidater på Stadion.

Helge Karlsen frykter ikke at det blir et nytt skandalemøte.

— Det er klin umulig at det ekstraordinære årsmøtet ender som sist gang. Jeg har tro på ro og orden, og du kan bare skrive følgende: De som kommer fem minutter for sent til møtet, har gått glipp av hele valget. Det har jeg tro på. Tirsdagsgjengen har hele tiden sagt at det skal være ro i klubben, og at vi kommer til å gå for valgkomiteens innstilling. Det gjorde vi sist også, med ett lite unntak. Det er slik det er i et demokrati, sier han.

Hemmelighold fra fansen

Erlend Vågane er profilert supporter og leder av Medlemsutvalget i Brann. Han ønsker ikke å være åpen om navnene de har overlevert som forslag til valgkomiteen, selv om supportermiljøet i årevis har vært pådrivere for økt åpenhet i Sportsklubben.

Alt Vågane vil gi, er en generell kommentar.

— Vi har sendt inn forslag til valgkomiteen. De kan fort oppfattes som krav fra supporterne, men er det absolutt ikke, sier Vågane.

- Hvorfor vil dere ikke gå ut med navnene dere har foreslått?

— Det er så enkelt som at vi ønsker at valgkomiteen skal få jobbe i fred, og for å unngå spekulasjoner.

Videre opplyser Vågane i en SMS at det er enighet i supportergrupperingen om å holde opplysningene internt med valgkomiteen. For øvrig kunne BT onsdag avsløre at valgkomiteens leder Hilde Lekven og to øvrige medlemmer trekker seg på det ekstraordinære årsmøtet.

Publisert: