Kapteinen vil ikke være nøkkelspiller

<p>Hangeland vil snakke samhold.</p>

NØKKELROLLER: Brede Hangeland vil ikke være med på at han har en nøkkelrolle mot Kypros. Det er det elleve norske spillere som har, mener kapteinen. Her sammen med en av de andre nøkkelspillerne, Morten Gamst Pedersen.
Publisert: Publisert:
icon
Denne artikkelen er over 12 år gammel

Brede Hangeland er kaptein og blant landslagets viktigste spillere, men trekker på typisk nøkternt vis fram samholdet foran fredagens duell mot Kypros.

Mot Portugal var kypriotene svært effektive. Fire sjanser ga fire mål. Normalt vil midtstopper Hangeland dermed bli en nøkkelspiller.

– Det kan du si, men er det noe som kan sies om det norske landslaget så er det at vi er ett lag og ikke enkeltspillere. Alle elleve som starter får en nøkkelrolle, sier kapteinen til NTB.

Fulham-stopperen får sin 64. landskamp mot Kypros. Først i den 62. mot Island kom det første målet. Seieren i Reykjavik og mot Portugal har gitt landslaget en knallstart på EM-kvalifiseringen.

– Stemningen er veldig bra. Vi har to flotte resultater bak oss og har hatt en fin uke med forberedelser. Alt er som det skal være, sier Hangeland.

Han tror ikke det norske forsvaret får like store problemer med kypriotisk effektivitet som Portugal.

– Usannsynlig at de scorer på fire av fire en gang til. Det er noe som skjer i fotballen av og til. Vi må prøve å forhindre at de kommer til sjanser og se om vi ikke kan skape noen problemer for dem når vi har ballen, mener England-proffen.

Gode muligheter

Hangeland er optimist, men advarer mot å tro at øystaten er en lett motstander.

– Jeg tror vi møter et lag som er bedre enn folk tror. Vi er nødt til å prestere på øverste nivå, og da er det alle muligheter til å ta tre poeng. Vi har som alltid fått en god gjennomgang av Ola By Rise (analysesjef) og Egil Olsen om hvordan de spiller. Vi skal være godt forberedt. Klarer vi å komme opp på et nivå som mot Portugal har vi alle muligheter til å ta med alle poengene hjem, sier Hangeland til NTB.

Om han vil eller ikke får han trolig en nøkkelrolle. Klarer han og forsvaret å holde Michalis Konstantinou og/eller Yiannis Okkas unna det norske målet er mye gjort. Duoen er effektiv, men ikke umulig å hanskes med.

Delt øy

Kypros er et delt land, med en gresk og en tyrkisk del. Splittelsen på ferieøya er stor. Landskampen mot Norge spilles på Antonis Papadopoulos i Larnaka og ikke den toppmoderne stadion i hovedstaden Nikosia. Et av argumentene er at det er lettere å trekke folk til kystbyen Larnaka. Stadion ligger ikke langt fra flyplassen og mange nordmenn har lagt høstferien til Kypros. Over 1000 nordmenn er ventet på kampen.

I tillegg har kypriotene lært seg at det gjerne blir mer stemning og trykk på den intime banen som har fått sitt navn etter en greskkypriotisk krigshelt. Antonis Papadopoulos-anlegget ligger i et område som flere lokale omtaler som «flyktninglandsbyen», for det var her greskkypriotene tok imot greskkyprioter som måtte forlate den tyrkiske delen under invasjonen fra Tyrkia i 1974.

Klubben Anorthosis kommer egentlig fra Famagusta, men måtte flykte da tyrkerne fikk kontrollen over den nordre delen av øya. De spiller nå sine hjemmekamper på Antonis Papadopoulos.

(©NTB)

Publisert: