Trår på for å slå FFK

<p>Løv-Ham kunne ikke tillate seg å feire kvalikplassen lenge. Oppladningen til Fredrikstad-kampen startet på spinningsykler på Fantoft.</p>

LADER OPP TIL NY FEST: Løv-Ham har gjort en historisk god sesong, og er tre kamper fra eliteserien. I går var det rene diskostemningen under lagets spinningøkt på Fantoft.
Publisert: Publisert:
icon
Denne artikkelen er over 12 år gammel

Litt før klokken 16 i går veltet Løv-Hams skoleelever, studenter og arbeidskarer inn i Studentsamskipnadens treningssenter på Fantoft. Rett fra sine daglige forpliktelser, klar for å få søndagens Strømmen-kamp ut av kroppen. Mens de fleste av Fredrikstads spillere er profesjonelle og kan spare all energi til fotballbanen, må løvene tenke på flere ting samtidig.

– Jeg har sittet på skolen i hele dag. Akkurat nå kunne det vært en fordel å konsentrere seg om fotballen, men det er en umulighet for meg. Jeg har eksamener som kommer, sier Erlend Storesund.

Lader opp på lesesalen

Kampen mot FFK spilles fredag klokken 18, løvene tar sikte på å reise til Østfold dagen før. Det betyr en kortere arbeids— og studieuke enn vanlig for Storesund og lagkameratene.

– Jeg kommer til å bruke masse tid på skolen frem til torsdag, slik at jeg kan reise til Fredrikstad med god samvittighet, sier Løv-Ham-kapteinen som er inne i siste året på sin mastergrad i økonomisk analyse, eller «nerdelinjen på NHH» som Storesund selv uttrykker det.

– Vår fordel er at vi får tenke på andre ting. Vi har et litt mer avslappet og lystbetont forhold til fotballen. Det skaper utrolig godt samhold.

25-åringen sier han aldri kunne tenkt seg en hverdag der fotball og fritid var de eneste ingrediensene.

– Jeg hadde ikke taklet all dødtiden. Kanskje hadde jeg gjort noe litt mindre krevende enn det jeg gjør nå, men jeg hadde gått på veggene hvis jeg bare skulle sittet hjemme. Jeg ville muligens ha lært meg et nytt språk, i hvert fall gjort et eller annet.

Haugen tilbake

Til kampen mot Fredrikstad er viktige Fredrik Haugen tilbake etter karantene. Skoleeleven tror ikke det vil slå negativt ut at Løv-Ham-spillerne må på skole og jobb denne uken.

– Nei, det tror jeg ikke har noe å si. Over lengre perioder er det kanskje en ulempe, men ikke akkurat nå.

– Jeg føler meg selvfølgelig lett i beina etter å ha stått over i helgen, men jeg tror alle blir lette i beina før en sånn kamp vi skal spille fredag. Vi har ingenting å tape, og Fredrikstad er nok nervøse etter at de tapte mot Sarpsborg i kvaliken i fjor, sier Haugen.

Han er Brann-spiller fra nyttår, men er oppsatt på å få tatt et verdig farvel med klubben han har spilt i fra han var en liten pjokk.

– Det er veldig viktig for meg å avslutte bra. Løv-Ham er klubben i mitt hjerte, så det har nesten alt å si, sier Haugen.

Lyst på eliteserie

Selv om Løv-Ham har tapt to ganger for Fredrikstad denne sesongen, finnes det statistikk som gir fyllingsdølene håp før kvalikkampen. Mens Arne Sandstøs menn har vunnet hele åtte av fjorten bortekamper denne sesongen, står Fredrikstad med bare syv trepoengere på hjemmebane.

– Har dere nå et mål om eliteserien, Storesund?

– Jeg tør ikke tenke lenger enn at vi skal møte Fredrikstad. Akkurat nå er nok Løv-Ham best tjent med å være i 1. divisjon, men vi går jo for å gjøre det best mulig i kvaliken. Alt annet enn å ha lyst til å rykke opp til eliteserien, blir feil tankegang.

Eliteseriekvalifisering

  • Fredag 12.11 kl. 18.00: Fredrikstad – Løv-Ham
  • Søndag 14.11 kl. 20.00: Hønefoss – Ranheim
  • Søndag 21.11: Hønefoss/Ranheim – Fredrikstad/Løv-Ham
  • Torsdag 25.11: Fredrikstad/Løv-Ham – Hønefoss/Ranheim
Publisert: