Skandalekamp på Stord: Landslagsspiller hevder han ble drapstruet

Stords E-cupkamp mot israelske Ramat Hashron utviklet seg til å bli en orgie av ufint spill og verbale trusler. Inge Aas Eriksen fikk beskjed om at han skulle drepes.

I HARDT VÆR. Inge Aas Eriksen hevder han ble drapstruet under fredagens E-cupkamp mot israelske Ramat Hashron. Men stordabuen leverte like fullt varene og hamret inn 12 baller. Foto: Ørjan Deisz Foto: Ørjan Deisz

  • Trond Sandvik
Publisert Publisert
icon
Denne artikkelen er over fem år gammel

Stord-Ramat Hashron 36-26

— Det er ikke tvil i min sjel. En av de israelske spillerne sa virkelig at han skulle ta livet av meg. Ikke bra, sier Inge Aas Eriksen.

Stords landslagsback var så overlegen i alt han foretok seg at det til slutt klikket for enkelte av spillerne på motstanderlaget. Eriksen ble ved flere anledninger kastet i bakken, og i ett angrep ble foten hans løftet opp i det han skulle skyte – slik at 20-åringen mistet balansen og føk veggimellom. Mens vingen Thor Egil Vaage fikk et knyttneve rett i solar plexus og måtte ta telling. Til ni. Det endte med syv israelske tominuttere og ett direkte rødt kort, mens vertskapet måtte tåle fire tominuttere.

- Lite vi kan gjøre

— En skam for håndballen, var Stord-trener Jesper Holms kommentar ved kampslutt. I et oppgjør der stordabuene brukte en omgang på å komme skikkelig i gang. Så tok det skikkelig av. På alle måter. 10-målsseieren gjør at lørdagens returoppgjør, også det på Stord, blir en ren formalitet hva avansement til Challenge Cups semifinaler angår. Spenningsmomentet vil heller dreie seg om hva slags kamp man får. Nok et knokkeloppgjør med verbalt og fysisk skyts som hovedingredienser – eller en kamp der roen senker seg etter en skandale av en kamp fredag kveld.

Bergens Tidende fikk ingen kommentar angående påstander om drapstrusler fra de israelske lederne etter det ydmykende tapet på norsk jord. EHF-delegat Finn Østerballe fra Danmark var derimot sjokkert over gjestelagets oppførsel.

— For dommerne handlet det om å lose kampen i land – å få den fullført på en noenlunde skapelig måte. Det åpenbarte seg mer og mer hvilke kulturforskjeller man møtte på i dette oppgjøret.

- En Stord-spiller sier han ble drapstruet?

— Det er helt forferdelig hvis så er tilfelle. Samtidig er det lite vi kan gjøre så lenge dommerne ikke fikk med seg akkurat dette.

Væpnet politi ringside

Ifølge Stord-trener Holm vil også spilleren som sendte en knyttneve i magen på Thor Egil Vaage slippe fri fra sanksjoner. Selv med direkte rødt kort.

— Så lenge dommerne ikke leverer inn noen rapport på hendelsen, oppfatter jeg det som at han kan stille i returkampen.

Holm vil stille til lørdagens dyst med sitt sterkeste mannskap fra start. For så å gi ungdommen mer spilletid etter hvert dersom vertskapet kontrollerer det hele. 10 mål virker umulig å gi fra seg.

— Vel. Vi vant med ni eller ti i første kampen mot serbiske Radnicki på Stord i forrige runde. For så å nesten å bli tatt igjen. Noe slikt bør ikke gjenta seg.

Fredagens E-cupoppgjør ble en spesiell affære på flere måter. For med et israelsk lag på plass i Stord Sportssenter, ble sikkerhetsnivået hevet utenfor banen. Ringside fulgte minst fem polititjenestemenn og kvinner kampen med årvåkne blikk. Noen av dem bevæpnet.

— Den generelle trusselen mot jøder er grunnen til at vi er på plass, sa politioverbetjent Dag Vidar Nordhus til Bergens Tidende før kampen. Han ville ikke kommentere om israelittene hadde med egne sikkerhetsfolk til Stord. Og da to av spillerne fra Ramat Hashron ble beordret på tribunen med røde kort, ble sikkerhetsvakter plassert der sammen med dem.

Toppscorer for Stord: I nge Aas Eriksen med 12 mål.

Publisert
  1. Håndball
Takk for at du leser BTIkke gå glipp av alle nyheter fra Vestlandets største avis.
Bli abonnent

Les mer om dette temaet

  1. Disse norske jentene hevder seg i en av verdens største idretter

BT anbefaler

Skoene sto ikke i gangen. Christoffer (29) svarte ikke på mobilen. Foreldrene forsto at noe var galt.

Steve Elgåen (65) opplevde det verste en far kan oppleve. Christoffer, hans yngste sønn, forsvant, sannsynligvis i den…