Gruppespillet gir 10-15 millioner til Brann

<p>Ti millioner i tv-inntekter og fem millioner i billettinntekter. Det håper Brann å tjene på de to hjemmekampene i gruppespillet i UEFA-cupen.</p>

Bjørn Dahl ,Brann *** Local Caption ***
Brann Bergen's Jan Gunnar Solli (L) and Martin Andresen (C) celebrate after a UEFA first round, second leg soccer match against Club Bruges in Bruges October 4, 2007. REUTERS/Yves Herman
  • Jørn-arne Tomasgard
Publisert: Publisert:
iconDenne artikkelen er over 15 år gammel

Branns daglige leder Bjørn Dahl har en nøktern målsetting om å tjene ti millioner kroner på klubbens to hjemmekamper som følge av kvalifiseringen til gruppespillet i UEFA-cupen i Brugge torsdag.

Det kan bli mer. I beste fall over 15 millioner kroner.

– TV 2 har kjøpt opp de norske rettighetene. Når det gjelder de utenlandske rettighetene, skal jeg skaffe meg hjelp i løpet av helgen. Jeg har fått tips om utenlandske agenter som kan hjelpe oss med forhandling av rettigheter. Får vi hjemmekamp mot tyske eller engelske lag, er det fort snakk om fire-fem millioner i tv-penger per kamp, sier Dahl.

Bortekampene medfører ingen inntekter til Brann.

Spillerne skal ha 25 prosent

På en vanlig eliteseriekamp har Brann en netto på 2,8 millioner kroner ved fullsatt Stadion. Kommer storlag som Bayern München og Tottenham, vil Stadion garantert fylles opp.

Det samme vil Branns konto. De siste prognosene viser at klubben går mot et overskudd på over ti millioner kroner inneværende år. Europacupinntektene kommer på toppen. Med andre ord ser de økonomiske utsiktene lyse ut.

– Vi har ikke budsjettert med én krone i europacupinntekter, sier Dahl.

De tre rundene så langt i UEFA-cupen har ikke gitt de store inntektene. Dahl regner med én million kroner netto.

Spillerne har en avtale om at de skal ha 25 prosent av nettoinntektene i europacup, Royal League og den norske cupen. Sitter Brann igjen med ti millioner kroner, skal altså spillerne fordele 2,5 millioner mellom seg.

Drømmer om Tottenham

– Det viktigste for oss nå er å lære. Etter å ha vært i Brugge og sett på deres profesjonelle arrangement, innser vi at vi har mye å lære. Klubben tar nå et steg opp og skal arrangere store kamper i europacupen, det er det ingen av oss som har gjort før. Ingen av oss som jobber i Brann nå, var med da klubben møtte Liverpool, minner Dahl om.

– De store pengene tjener du i mesterligaen og i den hjemlige serien, mener han.

Dahl legger ikke skjul på at drømmemotstanderen hans på Stadion er Tottenham. Han er nemlig Tottenham-tilhenger.

Skrur ikke opp billettprisen

Mange klubber skrur opp billettprisene på store kamper. Rosenborg har gjort det i mesterligaen, og i Brugge ble Bjørn Dahl gjort kjent med at det også er vanlig på de store kampene i Belgia.

– Vi registrerer at andre skrur opp prisen på de store kampene. Men vi må ikke bli grådig, selv om vi ønsker å ta ut bra fortjeneste, sier han.

Merchandiseansvarlig Hans Lokøy og arrangementssjef Jan Tore Guntveit representerer Brann under trekningen av Branns fire gruppespillmotstandere i Nyon i Genève tirsdag.

Publisert: