Nå bruker Brann-supporterne nedrykksgarantien

Men klubben har ikke klar løsningen for tilbakebetaling av penger.

NEDTRYKT: Det var mange triste fjes blant Brann-supporterne mot Mjøndalen. Noen av dem dropper sesongkortet på Branns hjemmekamper. (illustrajonsbilde)
Publisert: Publisert:
iconDenne artikkelen er over åtte år gammel

I oktober meldte BT at Brann innførte nedrykksgaranti da klubben åpnet partoutkortsalget for neste år: De supporterne som fornyet, kunne få pengene igjen dersom det endte med 1. divisjon.

Som kjent: Det endte med 1. divisjon.

Flere supportere har allerede kontaktet klubben og krevd pengene igjen for partoutkortet de kjøpte mens Brann ennå hadde håp om eliteseriespill. Etter det BT har grunn til å tro, gjelder dette flere titalls mennesker.

— Noen har benyttet seg av garantien, bekrefter salgssjef Dag Frode Algerøy i Brann.

- Hvor mange er det snakk om?

— Akkurat nå har vi ikke så mye å melde om det. Vi jobber med å få i stand en teknisk løsning, som gjør at setene som blir frigitt blir lagt ut igjen for salg – og at pengene blir tilbakebetalt til riktig konto. Vi håper å ha det på plass i slutten av denne uken.

Styremøtet ble dråpen for supporter

BT har vært i kontakt med flere supportere som har krevd pengene tilbake for partoutkortet. I flere eposter som BT har fått tilgang til, grunngir supportere kravet om tilbakebetaling med at Roald Bruun-Hanssen ikke har gått fra jobben som daglig leder.

En av dem er Brann-medlem Christian Pedersen.

— I mine øyne har Roald Bruun-Hanssen åpenbart skyld for at Brann er blitt så mye dårligere på så få år. Han er sikkert hardtarbeidende og en bra kar, men sånn jeg ser det er han den ansvarlige for nedrykket. Jeg hadde ventet at han ville gå raskt av. Da det ikke skjedde etter fredagens styremøte, var det nok for meg. Jeg hadde tenkt å så bak Brann, men det var dråpen, sier Pedersen.

I eposten Pedersen har sendt Brann, skriver han henvendt til Bruun-Hanssen: «Det er ikke personlig. Du er garantert en bra kar, men jeg er uenig med alle sportslige samt administrative disposisjoner som er gjort og gjøres på Stadion».

Roald Bruun-Hanssen er naturligvis klar over at en del har valgt å benytte nedrykksgarantien. Han kommenterer den, og kritikken mot ham selv, slik:

— Vi har en del folk som er fortvilet og frustrert over at vi har rykket ned. Det har jeg forståelse for og det respekterer jeg. Så får det evalueringsarbeidet vi holder på med bli fullført og forelagt styret, slik at de kan trekke sine konklusjoner.

Pedersen sier videre at han har oppfordret mange av sine medsupportere til også å kreve pengene igjen for sine kjøpte partoutkort.

— Jeg vil prøve å mobilisere litt på dette feltet. Kanskje hjelper det ikke klubben på kort sikt, men nok er nok.

- Bruun-Hanssen ikke vanligste grunn

Brann-salgssjef Algerøy sier han har fått langt færre sinte eposter om partoutkortoppsigelser nå, enn da gamletrener Rune Skarsfjord fikk forlenget sin kontrakt i fjor.

- Av dem du har fått, er Roald Bruun-Hanssen den vanligste begrunnelsen for å kreve pengene tilbake?

— Nei. Det er nedrykket.

- Siden dere ikke har klar en løsning for automatisk tilbakebetaling av penger, har dere loggført alle meldingene fra dem som allerde har krevd pengene igjen?

— Ja. Det har vi stålkontroll på. Alt er loggført.

- Angrer dere på at dere innførte nedrykksgaranti for partoutkortkjøp?

— Nei, det gjør vi ikke. Å innføre den garantien var en ærlig sak.

Publisert: