Blir det helnorsk duell i playoff-kampene?

Manchester United risikerer å møte et lag som kom til fjorårets kvartfinale — og det kan bli en midtbaneduell mellom tidligere Strømsgodset- og Celtic-lagkamerater.  

Stephan El Shaarawy og Monaco, Bastian Schweinsteiger og Manchester United, Jo Inge Berget og Malmö og Stefan Johansen og Celtic må alle ut i playoff-kamper for å ta seg til Champions League.
  • Pernille Ingebrigtsen
Publisert: Publisert:
icon
Denne artikkelen er over syv år gammel

FØLG TREKNINGEN DIREKTE FRA 12.00:

Det kan bli Åge Hareide, Jo Inge Berget og Magnus Wolff Eikrem mot Ronny Deila og Stefan Johansen i de to siste kampene om en plass i Champions League-gruppespillet.

Åge Hareide og hans svenske Malmö tok seg videre i Champions League-kvaliken på spektakulært vis onsdag kveld, mens Ronny Deila og Celtic reddet seg til playoff med 0-0 mot aserbajdsjanske Qarabag – og dermed 1-0 sammenlagt.

Hjemme— og borteoppgjør

20 lag er klare for siste runde av Champions League-kvalifiseringen, og nå gjenstår nå bare to playoff-kamper, en borte- og en hjemmekamp, før man er i turneringens gruppespill.

Celtic-trener Ronny Deila og Stefan Johansen nådde ikke Champions League i fjor, men har ennå muligheten i år.

Trekningen vil skje klokken 12 på fredag, og Malmö og Celtic er altså blant lagene som kan møtes. Det betyr at Jo Inge Berget kan møte gamle Celtic-lagkamerater og spilleren han spilte med både i Skottland og i Strømsgodset, Stefan Johansen.Bergets karriere gikk ikke den veien mange håpet og forventet da han forlot Molde til fordel for Cardiff. Etter lite vellykkede opphold i engelsk og skotsk fotball, ser nordmannen imidlertid ut til å blomstre i Malmö.

Etter onsdagens kamp mot Salzburg, hvor Malmö vant 3-0 hjemme etter å ha ligget under 2-0 fra første kamp, ble Berget hyllet for å ha vært overalt på banen.

Les også

Bruttern: - En enorm tro uansett hvem vi møter

Håper på Molde-motstander

Manchester United, som kom rett til playoff, er seedet sammen med spanske Valencia, tyske Bayern Leverkusen, italienske Lazio og portugisiske Sporting.

Det betyr imidlertid ikke at veien til gruppespillet blir lett, for disse lagene kan møte franske Monaco, som spilte Champions League-kvartfinale i fjor, østerrikske Rapid Wien, belgiske Club Brugge, russiske CSKA Moskva og ukrainske Shakhtar Donetsk.

Åge Hareide håper Malmö trekker Dinamo Zagreb som playoff-motstander.

Malmö kan trekke Basel (Sveits), Celtic (Skottland), APOEL (Kypros), BATE Borisov (Hviterussland) og Dinamo Zagreb (Kroatia) på fredag. Selv om det kan være duket for en «norsk» duell, er ikke det drømmetrekningen for Hareide. Han vil heller møte laget som slo ut Molde.— Jeg håper på Dinamo Zagreb. Molde var best i begge kvalikkampene mot dem, og det er en motstander som jeg tror vil passe oss godt, sier han til Bergens Tidende.

Berget ønsker seg Celtic

Berget, på sin side, vil gjerne møte sin tidligere klubb.

— For min del vil jeg gjerne møte Celtic. Jeg vil gjøre en bra kamp mot dem, sier han til Sydsvenskan.

Celtic kan trekke Maccabi Tel Aviv (Israel), Partizan (Serbia), Malmö, Skënderbeu Korçë (Albania) og Astana (Kasakhstan).

Playoff-oppgjørene skal spilles 18. og 19. august – med returoppgjør 25. og 26. august. De ti lagene som står igjen som vinnere etter to kamper, blir en del av de 22 lagene som allerede er forhåndskvalifiserte.

Følgende lag er allerede klare for gruppespillet: Barcelona (regjerende Champions League-vinnere), Bayern München, Chelsea, Benfica, Paris Saint-Germain, Juventus, Zenit, PSV Eindhoven, Real Madrid, Atlético Madrid, Porto, Arsenal, Manchester City, Sevilla, Lyon, Dynamo Kiev, Olympiacos, Galatasaray, Roma, Borussia Mönchengladbach, Wolfsburg, Gent.

PS! Hvis Valencia vinner sin playoff-kamp, vil Spania være det første landet som har fem lag med i gruppespillet.

FØLG DIREKTE FRA 12.00:

Publisert: