Pedersen på fjerde, Verweij vant VM

Sverre Lunde Pedersen ble best av de norske på fjerdeplass i allround-VM på skøyter søndag. Nederlandske Koen Verweij gikk til topps.

Sverre Lunde Pedersen.
Publisert Publisert
icon
Denne artikkelen er over syv år gammel

Det ble bare nesten for Sverre Lunde Pedersen og Håvard Bøkko under allround-VM på skøyter som avsluttet den internasjonale sesongen søndag.

Pedersen ble best av de norske på fjerdeplass, mens Bøkko ble nummer seks. Nederlandske Koen Verweij gikk til topps. Han vant ingen av distansene, men med tre annenplasser (500, 5000 og 1500) og en tredjeplass (10.000) var han likevel klart beste allrounder. Landsmannen Jan Blokhuijsen tok sølvet, mens bronsen gikk til russeren Denis Juskov.

I samløp med Blokhuijsen på avslutningsdistansen var Verweij dyktig sliten, men på stive bein gikk han inn til tredjeplassen og holdt den nødvendige avstanden til Blokhuijsen, som vant med 13.13,93. Sverre Lunde Pedersen ble nummer fem på den avsluttende 10.000-meteren med 13.30,10. – Det ble dessverre bare fjerde— og sjetteplass. Det er egentlig ikke så veldig langt unna. Vi håpet at Håvard skulle være med å kjempe om en plass blant de tre beste, men han hadde en dårlig søndag og falt tilbake. Sverre på sin side klatret en plassering, sa landslagssjef Jarle Pedersen til NTB.

For mange fjerdeplasser

– Bortsett fra EM så har vi manglet medaljene, og vi har hatt litt for mange fjerde- og femteplasser denne sesongen.

– Er dere fornøyd med at det?

– Nei, for målet var jo å komme på pallen i VM, men Juskov var litt for sterk denne gangen. Vi visste jo at han var god, men han hadde ikke gått noen 10.000 meter denne sesongen slik at vi hadde et visst håp. Han gikk bra i 16 runder, men klarte å holde unna de siste rundene.

Håvard Bøkko har ikke vært i samme form denne sesongen som i fjor, og fikk det derfor tøft med å forsvare sølvet fra VM i Vikingskipet bak umulige Sven Kramer. Spesielt etter en svak 1500 meter hvor han tapte mye til Juskov, som gikk i par med Bøkko og noterte 1.46,12, mot nordmannens 1.48,01. De to gikk også i par på den avsluttende 10.000-meteren, og det ble tidlig klart at Bøkko heller ikke her hadde dagen, og russeren knuste ham med 13.17,84 mot 13.40,88. Pedersen i et tidligere par hadde derimot gjort jobben sin, og han passerte Bøkko i sammendraget. Hallingen måtte også se belgieren Bart Swings foran seg etter at fire distanser var unnagjort, slik at han havnet på sjetteplassen til slutt.

Fredrik van der Horst ble nummer 16 totalt, men fikk ikke gå den avsluttende 10.000-meteren.

En jobb å gjøre

– Vi må jobbe steinhardt hele tiden, for det er egentlig bare små marginer som mangler i forhold til nederlenderne. Vi er dessverre litt for avhengig av å ha Håvard og Sverre i form hele tiden for å ta kampen opp mot dem. Vi har helt klart en jobb å gjøre med å få fram nye allroundere. Det må bli mer trøkk bakfra, sa Pedersen.

(©NTB)

Publisert
  1. Skøyter
  2. Sverre Lunde Pedersen
  3. Håvard Bøkko
BT anbefaler

Christian og døtrene nekta å snu etter tre timar i kø. Til slutt gav kommunen etter.

Amper stemning utanfor Sentralbadet torsdag kveld.

LES SAKEN

Mest lest akkurat nå

  1. Politiet: – Vi er veldig fornøyde

  2. Mann (29) siktet for drap på kvinne (23). – Familien er i bunnløs sorg.

  3. Sa aldri at Ropstad skulle slippe skatt

  4. 25 nye koronasmittede i Bergen

  5. Mann mistekt for promillekjøring tatt på E39

  6. Fana-naboene sier nei til rusmisbrukere i nabolaget: – En varslet katastrofe