Sundby frykter ikke julestjernestatus

Martin Johnsrud Sundby (30) er ikke redd han og lagkameratene er for tidlig i form.

NY SEIER: Martin Johnsrud Sundby er i form tidlig på sesongen. Foto: CORNELIUS POPPE / NTB SCANPIX

Publisert Publisert
icon
Denne artikkelen er over fem år gammel

Oslo-løperen stakk av med seieren på 10-kilometeren i fri teknikk og er en het kandidat til å vinne minitouren sammenlagt etter søndagens 15 kilometer lange jaktstart i klassisk stil.

Sundby ble fulgt av Finn Hågen Krogh og Sjur Røthe, og etter Sveriges Calle Halfvarsson fulgte Niklas Dyrhaug og Chris Jespersen.

Da må spørsmålet komme: — Er dere for tidlig i form?

— Det er ikke lett å svare på det, men vi vet at vi er godt trent og forberedt til sesongen. Og jeg har mer tro på å være i jevnt sterk og i god form hele sesongen framfor å gå for de store toppene. Se på Therese Johaug her, jeg er sikker på at hun kommer til å gå like fort gjennom hele sesongen. Jeg tror på at samtidig som en holder en jevn form, så er det mulig å samle overskudd til å prestere ekstra godt i de store anledningene, sa Sundby.

Rufsete

Sundbu har ikke følt seg i toppslag etter at han ble nummer to på 15-kilometeren i Kuusamo sist sesong. Han fikk for eksempel stå over torsdagens pressetreff med det som ble beskrevet som en rufsete hals. Fredag gikk han inn til en fin 14.-plass på sprinten, og lørdag ble det sesongens første seier i internasjonalt selskap.

Forkjølelsen har nok ikke vært av de aller hardeste.

Lørdag gledet Sundby seg aller mest over den norske dominansen og at han fikk sitte på podiet sammen med to landslagskolleger.

— Jeg er glad for seieren og spesielt glad for at vi er så mange norske i toppen. Vi trener sammen ti måneder i året. Det er alltid deilig å vinne skirenn, og det at så mange av mine kompiser er der oppe sammen med meg gleder meg ekstremt. Foreløpig ligger vi godt an, men vi skal fortsatt ta hensyn til at det er lenge igjen til VM, sa Sundby.

Selvtillit

Samtidig erkjente han at slike resultater gjør at han kan reise verden rundt med en litt rakere rygg.

— Jeg kjenner meg sterkere enn i tidligere sesonger, og du blir sterk mentalt når du får en slik selvtillit som vi har nå.

Søndag går Sundby ut 20,3 sekunder bak ledende Finn Hågen Krogh foran den avsluttende jaktstarten. Rett bak følger Pål Golberg, Sjur Røthe og Calle Halfvarsson.

Værmeldingene varsler nedbør og nullføre. Å finne riktig skismurning kan bli en utfordring. Rubbeski kan bli et alternativ.

— Det kan fort bli et bingorenn der mye avgjøres i den siste bakken. I rufsevær er det sjelden en fordel å gå først. Jeg antar at det vil gi et mer samlet felt enn antatt, mente Sundby.

(©NTB)

Publisert
  1. Martin Johnsrud Sundby
Takk for at du leser BTIkke gå glipp av alle nyheter fra Vestlandets største avis.
Bli abonnent

Les mer om dette temaet

  1. Northug nektet å snakke med NRK etter fiaskoløp

  2. - Blir forbanna om jeg ikke er med videre

  3. Endelig fikk Eldar Rønning svar

BT anbefaler

Mener alle må ha med munn­bind når de går hjemmefra

Helsebyråd Beate Husa er klinkende klar etter at byrådet innførte nye koronatiltak tirsdag: Går du hjemmefra nå, må du…

LES SAKEN