Tap på alle fronter for Brann

DODDO-BLOGG: Det nærmer seg full krise på banen, og det nærmer seg full krise i regnskapet.

Publisert Publisert

Branns daglige leder, Roald Bruun-Hansen, har mye å henge fingrene i om dagen. Foto: NTB scanpix

  • Doddo
icon
Denne artikkelen er over seks år gammel

Den flommer ikke over med hyggelige nyheter rundt SK Brann. Denne uken har klubben virkelig fått passet påskrevet. Først sportslig i Skien, der vi så til de grader fikk demonstrert hvor akterutseilt de er. Selv om Brann har et budsjett som er 68 millioner kroner større enn Odds, så er de likevel et langt, langt svakere fotballag enn Odd. Ikke forstår jeg hvordan det er mulig.

Doddo blogger om Brann. Foto: �rjan Deisz

Det nærmer seg full krise på banen, og det nærmer seg full krise i regnskapet. Da Brann la årets budsjett trodde de ikke bare på sin store frelser, Trond Mohn, det ser også ut til at de trodde på at julenissen skulle komme sjanglende inn døren og slenge fra seg et titalls millioner. Brann har røket på sine budsjetter så det ryker etter. De har bommet med over 15 millioner kroner det første halvåret, nesten det doble av Nest-Sotras totalbudsjett, et lag som Brann muligens må bryne seg mot i 2015.

Les også

Brann lever på nåde

Et sus av forventning

Selv om profilene rømmer landet, selv om norsk fotball har opplevd publikumssvikt, mindre spenning og en forringelse av den sportslige kvaliteten, trodde Brann at nettopp de skulle snu alle negative trender. De skulle vinne både titler og de store publikumsmassene tilbake. Hvordan en slik ekstrem optimisme kunne råde etter en turbulent høst, og etter en vinter der de hadde forbedret spilletroppen marginalt, aner jeg ikke.

Joda, det lå et sus av forventning over byen da Rikard Norling ble ansatt, og vi var mange som trodde at Brann skulle bli et bedre fotballag enn det de var i fjor. Men vi som står på utsiden og observerer stilles ikke til ansvar for fullstendig feilslåtte spådommer. Med et lite skuldertrekk kan vi riste det av oss og videre i livet. Det kan ikke de ansvarlige gjøre, og derfor må de alltid opptre mer nøkternt og ta høyde for at også det verste kan skje, for eksempel at publikum uteblir og at laget blir innblandet i bunnstriden.

Uansett hvordan serieinnspurten ender bør Brann evaluere denne sesongen grundig.

Skuldrene oppunder ørene

Men alt det leie og det vonde og det økonomiske vil vi egentlig ikke tenke på akkurat nå. Det som gjelder er overlevelse. Brann må på de tre siste hjemmekampene vinne like ofte som på de gjorde på tolv første.

Først ut er Mons Ivar Mjelde og hans disipler. Start har lagt om fra 4-4-2 til 4-5-1 og vunnet tre av de fire siste kampene. De har i realiteten sikret seg ny eliteseriekontrakt.

Sannsynligvis møter vi et lag med høy selvtillit, et lag som spiller med senkede skuldre.

Etter ydmykelsen i Skien er det så som så med selvtillit i Brann-leieren, og skuldrene er oppunder ørene.

På den andre siden har Start lite å spille for, mens Brann har absolutt alt å spille for. Det kan gi Brann en ekstra kraft. Det bør i hvert fall det.

Denne kampen kan gå i alle retninger. Jeg håper det beste, men frykter det verste. Hva med deg?

Publisert
Takk for at du leser BTIkke gå glipp av alle nyheter fra Vestlandets største avis.
Bli abonnent

Les mer om dette temaet

  1. Se hvor god han var!

  2. - Vi tar selvkritikk

BT anbefaler

David (20) følte han skulle besvime når han måtte snakke foran folk. Så meldte han seg på et kurs.

Tre råd for å bli kvitt sceneskrekken.

  1. Fotball
  2. Sportsblogger
  3. SK Brann