Molde-sjefen har fått sparken

Hovedtrener Tor Ole Skullerud og assistent Bård Wiggen er løst fra kontrakten med Molde med umiddelbar virkning.

FERDIG: Tor Ole Skullerud forlater Molde - et halvt år før kontrakten går ut. ERIK BIRKELAND

MOLDE/OSLO: Det skjer to dager etter Moldes dramatiske sammenlagttap for Dinamo Zagreb i kvalifisering til Champions League.

– Tor Ole Skullerud og Bård Wiggen er løst fra kontrakten med Molde med umiddelbar virkning. Det gjør vi på grunn av manglende sportslige resultater, sier styreleder Øystein Neerland i Molde Fotballklubb.

– Fjoråret var et historisk og godt år (eliteserie-og cupgull, journ.anm), men 2015-sesongen har ikke stått til forventningene, sier Neerland.

OGSÅ FERDIG: Heller ikke assisten Bård Wiggen får fortsette i Molde. BJØRN BRUNVOLL

Allerede islutten av juni fortalte Skullerud selv at han gir seg etter sesongen, men nå er han altså avskjedighet med umiddlerbar virkning. Beslutningen ble tatt i dag, ifølge styrelederen.— Det er slik i fotball at suksess er ferskvare. Vi lever av det vi presterer her og nå. Resultatene så langt i år er ikke i tråd med målsettingen vår, sier administrerende direktør i Molde, Tarjei Nordstrand Jacobsen.

Ny trener på plass i morgen

Klubben har allerede igangsatt arbeidet med å finne en erstatter for trenerduoen ut sesongen.

Skullerud ledet dagens Molde-trening, men allerede i morgen skal en ny trener være på plass.

Her er pressemeldingen fra Molde FK: Øystein Bjerkeland

– Vi jobber nå med en midlertidig løsning som må være på plass innen treningen i morgen. Det er naturlig at det blir gjort med blant annet interne ressurser fra klubben. Vi jobber også med en langsiktig løsning, sier styreleder Neerland.Kilder Aftenposten har vært i kontakt med sier at det er Erling Moe og lagkaptein Daniel Berg Hestad som får ansvaret for å lede fredagens trening — og trolig også kampen mot Odd søndag.

Øystein Neerland ønsket ikke å svare på om Skullerud nå selv ønsker å forlate klubben umiddelbart.

– Tor Ole Skullerud ønsket ikke å være til stede her, svarte Neerland unvikende - før den korte pressekonferansen ble avsluttet.

PS! Mushaga Bakenga har forlenget leieavtalen med Molde ut 2016. Det bekrefter Club Brugge på Twitter.