Larvik mot gruppeseier etter håndballthriller

Men Camilla Herrem laget mye krøll for Larvik — på feil side!

Anja Hammerseng-Edin, Karoline Dyhre Breivang og resten avLarvik tok en viktig seier mot Baia Mare (Arkivfoto)
  • Arne Hole
Publisert Publisert
icon
Denne artikkelen er over syv år gammel

Larvik-Baia Mare 31-26

LARVIK (Aftenposten.no) – Selv om vi hadde uavgjort to ganger mot slutten, følte jeg likevel at Larvik hadde kontroll på kampen, sier den eneste norske jenta i rumensk håndball. Tidligere Byåsen-spiller Camilla Herrem ble hentet som venstreving til Baia Mare før denne sesongen. Men halvveis i første omgang kom hun på banen på høyresiden!

– Jeg ble forundret selv! Men vi har Nicoleta og Naschimento skadet, så da ble det meg. Ble overrasket selv over at det gikk så bra, sier Herrem, som laget furore for Larvik. Herrem scoret fra kant, på kontringer og fra midten – og hadde målgivende pasninger. Komfortable 12–7 til Larvik ble plutselig 12–11 – etter tre Herrem-scoringer.

Med 16–11 til Larvik ved pause trodde 3487 spenningssøkere at kampen var avgjort. I stedet fikk publikum den spenningen de ikke får i den norske serien. Etter å ha ledet 20-13, ble det bråstopp for Larvik. Det sto 23–23 og 25–25 før LHK fikk avgjort, med Linn-Kristin Riegelhuth, Alina Wojtas og Nora Mørk som anførere i innspurten.

Har stor tro på Larvik

– Jeg tror Larvik har gode muligheter til å gjøre det veldig bra denne sesongen. De har de gode spillere i alle posisjoner og mange som kan avgjøre kampene.

– Kan de gå helt til topps?

Camilla Herrem har ikke spilt høyreving siden hun var i Sola. I går greide Baia Mare-spilleren å lage mye trøbbel for Larvik og trener Ole Gustav Gjekstad (bak).

– Hvorfor ikke? Får de opp tempo litt, har de jenter som kan springe kontringer, og de har en bra keeper, sier Camilla, som ikke hadde spilt høyreving siden hun var i Sola.– Den gang spilte Katrine Lunde i Vipers, og jeg scoret fem på henne fra høyrevingen. Jeg glemmer det aldri, sier Rogalands-jenta, som prøver å venne seg til kulturforskjellen det er å flytte fra Trondheim til Baia Mare i Romania. Der har hun kontrakt ut sesongen pluss en neste sesong det kan forhandles om.

– Jeg vet ennå ikke hva det blir til.

– Høyreving i Larvik neste år?

– Ha, ha – det blir det i alle fall ikke! Nå er jeg mest spent på EM-uttaket tirsdag, sier Baia-Camilla, som er bankers på venstrevingen sammen med Larviks Sanna Solberg.

Gjekstad fornøyd med forandringen

– Vi snakket både før kampen og i pausen om at vi må beholde roen – både når vi leder og når vi sliter. Vi må lære oss å spille hele kampen, sa Larvik-trener Ole Gustav Gjekstad etter å ha sett store svingninger.

– Det positive er at vi nå har dratt i land flere jevne kamper. I fjor tapte vi noen kamper på slutten, blant annet mot Vardar og Buducnost, sier LHK-sjefen, som håper at jentene hans la merke til det samme som ham: Da Larvik angrep i forsvar, ble det 6-1-seier de siste seks minuttene.

Det kunne heller ikke seksmålsscorer Camilla Herrem på "feil" ving gjøre noe med.

Larviks program

Larviks to siste kamper i innledende pulje i Champions League:

15.11 Metz-Larvik

22.11 Larvik-Lublin

Nytt system i Champions League: Tre av fire lag i puljen går videre og tar med seg poengene – unntatt poeng oppnådd mot laget som blir slått ut. Larvik kan med full uttelling komme til hovedrunden med åtte poeng.

Publisert
  1. Håndball

Les mer om dette temaet

  1. Larvik klar for sin 13. strake NM-finale

  2. - Jeg tenkte smertene ville bli borte når jeg fikk hvile, men det fikk jeg aldri

  3. Larvik med sterk borteseier i Champions League

BT anbefaler

Aleksander (35) fra Bergen omkom på fjelltur

Mannen var alene på fjelltur mellom Malmangernuten og Melderskin i Rosendal da han omkom.

LES SAKEN