Den viktigste mannen

Når håndballgutta skal profileres, handler det alltid om Kristian Kjelling. Men den viktigste utespilleren heter Børge Lund!

Publisert Publisert
icon
Denne artikkelen er over ni år gammel

Etter å ha levd et langt liv i skyggen av Glenn Solberg, var det under EM i fjor klart for en solskinnshistorie om Børge Lund. Men slik gikk det ikke.Det gikk såpass dårlig at den svenske ekspertkommentatoren Claes Hellgren (tidligere målvakt i Stavanger) stilte seg undrende til at Lund "kunne delta på dette nivået"! Nå lyder det annerledes fra en annen ekspert.— Han er den jeg aller minst vil miste, sier landslagssjef Gunnar Pettersen om Nordhorn-proffen en uke før VM starter.

Vellykket bytte.

Børge Lund blir ikke sjokkert over å høre hva Hellgren sa. Han forstår det.- Jeg leverte ikke i EM. Det hadde å gjøre med måten jeg ble brukt på i klubben. I fjor mistet jeg mer og mer selvtillit etterhvert som sesongen gikk. Da er det bortimot umulig å drive ballidrett. Hadde jeg ikke vært forsvarsspiller, ville jeg garantert ikke vært med i EM, sier Lund åpenhjertig.- Hva gikk galt?- I Aalborg fikk jeg beskjed om ikke å skyte så mye, helst ikke mer enn tre skudd i løpet av kampen. Sett i ettertid burde jeg ha forlatt Aalborg ett til to år tidligere.

Ny vår.

— Jeg stortrives i Nordhorn og med spillet i Bundesliga. Det er mer fysisk, og det passer meg. I tillegg får jeg spille angrep. Jeg har fått både et bedre skudd og blitt mer treffsikker, sier Lund, som stortrives under sin svenske trener, den tidligere verdensstjernen Ola Lindgren. Og Lindgren karakteriserer Lund som det beste kjøpet han noen gang har gjort!- Det har skjedd noe med Børge, så treneren har åpenbart hatt en positiv innvirkning på ham, sier Gunnar Pettersen om bodøværingen.Lund er ikke bare en toveisspiller, han er i verdensklasse både i forsvar og angrep.- Han er den som driver opp tempoet for oss, og han utfyller Johnny Jensen veldig godt i midtforsvaret, sier landslagssjefen.Se selv mot Frankrike i ettermiddag og mot Sverige i morgen!

I VM for to år siden var Børge Lund avlaster for Glenn Solberg. Nå skal han ta ansvar selv, være spilleopplegger og krumtapp i forsvaret.
Publisert