Pusic avgjorde vestlandsdrama

Fredrik Haugen ble utvist, Rune Skarsfjord bortvist, men Brann sikret likevel tre poeng mot Sogndal.

MATCHVINNER: Martin Pusic ble den store helten da Brann slo Sogndal i et dramatisk oppgjør.
Publisert: Publisert:
icon
Denne artikkelen er over ni år gammel

Brann — Sogndal 1-0

BRANN STADION (bt.no): Selv om Brann måtte spille den siste halve omgangen med én spiller mindre enn Sogndal, rakk et tidlig mål av Martin Pusic til tre poeng for bergenserne.

Hjemmelaget startet vestlandsoppgjøret i et voldsomt tempo, og skapte straks farligheter foran Sogndal-målvakt Erik Dahlin. I første spilleminutt fant Birkir Sævarsson Martin Pusic rett foran mål, men spissen fikk ikke til en god nok avslutning.

Det gjorde han fem minutter senere. Pusic kranglet med seg ballen inni en tettbefolket femmeter, og lurte til slutt ballen i nettet,

Annullert Sævarsson-mål

Sogndal var skikkelig rystet av Brann-offensiven innledningsvis, og slet med å komme inn i oppgjøret. Bergenserne produserte stadig fine angrep, og fikk en rekke hjørnespark. I det 17. minutt satte Birkir Sævarsson ballen i mål etter en corner, men assistentdommeren hadde allerede vinket for offside.

Mahatma Otoo kom så til hvitskjortenes første mulighet med et skudd innenfor sekstenmeteren. Men ballen skrudde feil vei for ghaneseren, og utenfor Piotr Leciejewskis mål.

Nærmere var sogningene etter 27 minutter, rett nok uten å bidra så mye selv. Et lang og høy ball så ut til å dale inn til Leciejewski, som kom ut i feltet for å plukke den ned. Mens Sogndals spillere allerede var på vei tilbake på banen, rygget Brann-midtstopper Daniel Mojsov bakover og endte uvitende i duell med sin egen keeper. Mojsov vant, ballen gikk i en bue over sisteskansen og, heldigvis for hjemmelaget, like utenfor stolpen.

Sogndal varmet opp på nytt

Erik Huseklepp viste oppløftende tendenser i første omgang. I det 35. minutt driblet han seg fri inne i Sogndals felt, men skuddet fra skrått hold gikk over. Like etter spilte han fri Erdin Demir, som la inn til Fredrik Haugen. Fyllingsdølens avslutning var kjapp og god, men et Sogndal-hode hindret scoring.

Dermed sto det 1-0 til pause, et resultat Sogndal kunne være klart mest fornøyd med. Trener Jonas Olsson var tydeligvis svært misfornøyd med det spillerne hans leverte de første 45 minuttene, for laget var tilbake på gresset for å varme opp på ny flere minutter før pausen var over!

Sogndal mer med

Det så ut til å hjelpe litt, for det var bortelaget som skapte de første farlighetene i andre omgang. Etter 59 minutter landet et hjørnespark på Sidy Sagnas hode, og den tidligere Leciejewski måtte anstrenge seg skikkelig for å hindre utlikning. En meget god parade av den tidligere Sogndal-keeperen.

Deretter fulgte noen særs innholdsrike minutter. Brann var farlig frempå ved flere anledninger, etter Huseklepp-herjinger på høyresiden. Så fikk plutselig Sogndal en kontring. Malick Mane førte opp og forsøkte seg med en bra avslutning fra 18 meter, men Leciejewski så ut til å ha kontroll.

Bare sekunder etter fikk Brann frispark på høyresiden. Haugen slo inn til Kristoffer Barmen som fra kort hold headet mot mål, bare for å se at Gustav Valsvik reddet på streken.

Haugen utvist, Skarsfjord bortvist

Så, i det 67. minutt, ble Brann redusert til ti mann. Fredrik Haugen holdt Sogndal-innbytter Bjørn Inge Utvik i trøyen etter en duell, og pådro seg slik sitt andre gule kort.

Dermed var Olssons lag for alvor invitert inn i oppgjøret, og Mane fortsatte å drive ballen i høy fart. Etter 73 minutter dro han seg inn i sekstenmeteren og fikk avsluttet, men like til side for mål.

Sogndal fortsatte å komme med mange mann i angrep, mens Brann fikk større rom å boltre seg på offensivt. Likevel ble det ikke flere mål enn Pusics ene, og Brann kan feire sesongens niende hjemmeseier. Da betyr det nok mindre for trener Rune Skarsfjord at han i sluttminuttene ble sendt på tribunen på grunn av protester mot dommer Kristoffer Helgerud.

Publisert:

Eliteserien

SVUTMP
1Molde30253271254678
2Bodø/Glimt30186686414560
3Rosenborg30168669442556
4Lillestrøm30165949341553
5Odd30136114345-245
  • Champions League-kvalifisering
  • Conference League-kvalifisering
  • Nedrykkskvalifisering
  • Nedrykk