I dag blir Maren Mjelde med i ekslusiv klubb

Maren Mjelde blir onsdag det 19. medlem i den eksklusive klubben av norske fotballspillere med tresifret antall landskamper. Landslagskapteinen håper på en stor kveld.

Maren Mjelde runder 100 landskamper onsdag kveld. Foto: NTB Scanpix

Publisert Publisert
icon
Denne artikkelen er over fem år gammel

— Jeg tenkte på det litt før denne samlingen, men jeg ble nettopp gjort oppmerksom på at kampen mot Sveits faktisk er min 100. landskamp. Det er stort, faktisk veldig stort når jeg tenker meg om, sier Mjelde til NTB.

— Forhåpentligvis blir det en god dag.

Om Norge slår Sveits, og Nederland samtidig slår Sverige, vil Mjelde og hennes lagvenninner være klare for OL-deltakelse i Brasil.

— Først og fremst håper vi at vi slår Sveits og gjør en like god prestasjon som i forrige kamp, så får vi bare se hva som skjer. Det er ikke opp til oss, sier 26-åringen.

— Det er en litt rar følelse å stå foran min 100. kamp, for jeg føler ikke at jeg er så gammel ennå. Jeg har vært heldig som har holdt meg skadefri i de årene jeg har vært på landslaget, og jeg har hatt veldig god tillit hele veien. Det har gått fort.

Les også

Riise holdes på pinebenken: Fotballedere i møter for å løse konflikten

Høydepunkter

Hun sliter ikke med å finne høydepunkter fra landslagskarrieren som startet høsten 2007, da hun var 17 år.

— Debuten vil man alltid huske. Det var mot Russland i Stavanger (3-0). Så husker jeg veldig godt da vi kvalifiserte oss for EM-finalen i 2013, kanskje spesielt semifinalen (mot Danmark). Jeg husker også veldig godt Tyskland-kampen i VM i fjor, mer personlig, sier hun.

Da scoret hun et frisparkmål som var blant sluttspillets aller flotteste scoringer.

— Men seieren mot Nederland i denne OL-kvalifiseringen er kanskje noe av det råeste jeg har vært med på i en viktig kamp.

Mjelde var allerede landslagsspiller sist Norge deltok i OL, men hun ble ikke tatt ut til Beijing-lekene.

— Jeg debuterte i 2007 og var med på bare én samling i 2008, så jeg var egentlig helt ute av det. Jeg var ganske langt unna en OL-plass, så det er ingen bitterhet over det, sier hun.

Flere sjanser

Seks av spillerne i troppen i OL-kvalifiseringen i Nederland var med i sommerlekene i Kina.

— Jeg har jo hørt fra dem hvor kjekt det var å være med i OL. Jeg føler at jeg vil ha muligheten til det selv om det ikke skulle gå i år, sier Mjelde.

— OL føles egentlig veldig fjernt ettersom det ikke er opp til oss. Vi må bare gjøre jobben vår mot Sveits, og så får vi summere opp etterpå.

Dette er øvrige medlemmer i landslagets 100-klubb, kvinner: Hege Riise (188), Solveig Gulbrandsen (184), Bente Nordby (172), Trine Rønning (161), Linda Medalen (152), Heidi Støre (151), Ingvild Stensland (140), Unni Lehn (134), Brit Sandaune (119), Ann Kristin Aarønes (111), Gunn Nyborg (110), Ane Stangeland Horpestad (107), Isabell Herlovsen (107), Gro Espeseth (105), Ingrid Hjelmseth (100).

Menn: John Arne Riise (110), Thorbjørn Svenssen (104), Henning Berg (100). (©NTB)

Har du fått med deg disse sakene?

Publisert
Takk for at du leser BTIkke gå glipp av alle nyheter fra Vestlandets største avis.
Bli abonnent

Les mer om dette temaet

  1. Nye komplikasjoner for Riise og Aalesund: - Vet ikke hvordan dette lar seg løse

  2. Northug og Iversen lanserer Kveen som ny landslagssjef

  3. Kulturministeren refser norsk idrett: - Det er pinlig for Norge!

BT anbefaler

Her er det fare for mye lyn og torden i helgen

– Jeg ville ikke reist opp på en fjelltopp søndag, sier meteorolog.

LES SAKEN