Ut med Northug – inn med Bjørgen i «Landskampen»

Petter Northug (35) er erstattet av Marit Bjørgen (41) når TV 2 til høsten skal ha tredje sesong av «Landskampen».

På OSCARSBORG: Marit Bjørgen er ny programleder for «Landskampen».
 • Ole Kristian Strøm, VG
Publisert Publisert

Også denne gang er det Gunde Svan (59) som blir den svenske delen av programlederduoen.

– For meg er dette en ny rolle på en ny arena, og i tillegg til at jeg gleder meg stort, så kjenner jeg så klart på sommerfugler i magen. Men dét tenker jeg er en god ting, og som gjør at man blir ekstra skjerpet og fokusert. Akkurat som i idretten gjelder det også i denne rollen å være «på» og levere der og da, sier Marit Bjørgen i en pressemelding.

I fjor ble «Landskampen» spilt inn før Northugs råkjøring – mens programmet ble vist etter at det hadde skjedd.

Den gang ble programmet spilt inn på Gausta og Rjukan. Denne gang har valget falt på Oscarsborg festning i Drøbaksundet i Oslofjorden.

En svensk langrennsyndling har tidligere deltatt i programmet:

«Landskampen» er programmet der norske og svenske idrettshelter kjemper mot hverandre i knalltøffe øvelser. Sammenlagt står det nå 1-1 etter at Norge vant første sesong og Sverige slo tilbake i sesong 2. «Landskampen» har vært en så stor suksess for TV 2 at de nå satser på sesong 3.

I fjor var nettopp Marit Bjørgen med på det norske laget - sammen med Martin Johnsrud Sundby, Tarjei Bø og Ingrid Landmark Tandrevold.

Det er ennå ikke offentliggjort hvem som skal representere Norge og Sverige i år.

VG vet at TV 2 prøvde å spille inn programmet på et tidligere tidspunkt – med flere kjente norske vinterutøvere – men pandemien satte en stopper for det.

Skiskytter Ingrid Landmark Tandrevold imponerte stort i en tidligere sesong:

– Å få tidenes vinterolympier på laget er noe vi i TV 2 rett og slett føler oss svært beæret over. Men Marit Bjørgen er mer enn en fantastisk idrettsutøver, hun har også egenskaper som gjør at hun vil fungere utmerket i rollen som programleder for «Landskampen», sier TV 2s programredaktør Kathrine Haldorsen.

– Hun har en personlig varme som gjør at hun skaper trygghet blant menneskene rundt seg, hun er genuint interessert i folk og så har hun veldig mye kunnskap fra sin idrettsbakgrunn, som er midt i blinken med tanke på nettopp «Landskampen». Marit har en spesiell plass i det norske folks hjerter, og til høsten skal seerne få henne hjem i stua.

Marit Bjørgen mener at «det må være lov å ta litt parti» selv om hun er programleder.

– Jeg føler at «Landskampen» er et program som passer meg godt, og så føles det jo trygt og godt å vite at jeg får en rutinert programleder som Gunde Svan ved min side, sier hun.

Rettelse: VG klarte på uforklarlig vis å sende ut pushvarsel til våre sport- og rampelyslesere med beskjed om at Martin Bjørgen blir ny programleder i TV 2-programmet «Landskampen». Det kunne jo ikke stemme. Selvsagt er det Marit Bjørgen! Rettelsen ble sendt ut 18. juni 2021 klokken 11.02.

Publisert
 1. Marit Bjørgen
 2. Gunde Svan
 3. Ingrid Landmark Tandrevold
 4. Martin Johnsrud Sundby
 5. Tarjei Bø
BT anbefaler

Her er Bergens 50 dyreste boliger

Nær dobling i antall storsalg i fjor. Se boligtoppen her.

LES SAKEN

Mest lest akkurat nå

 1. Anmelder huseier etter skader i bygård: – Vi ser alvorlig på saken

 2. Politiet henlegger saken etter brann på Manger

 3. Har kjøpt Tollboden: – Det blir ikke kebab her, altså

 4. 752 nye smittede i Bergen

 5. – Vi kjøpte dette som dødsbo i 2013. Da var det et ordentlig oppussingsobjekt.

 6. Slik vurderes spilleren Brann vil ha