117 år lang Arsenal-forbannelse fortsetter for Fulham

(Arsenal-Fulham 1–1) Seks minutter på overtid reddet innbytter Edward Nketiah (21) ett poeng for Arsenal mot nedrykkstruede Fulham.

UTLIGNET: Edward Nketiah scoret for Arsenal mot Fulham på Emirates Stadium. Foto: JULIAN FINNEY

 • Joachim Baardsen, VG
Publisert Publisert

Josh Maja (22) hamret Fulham i ledelsen fra straffemerket etter 59 minutter. Den resterende halvtimen kjempet Scott Parkers hvitkledde menn heroisk for å beholde alle poengene.

Seks minutter på overtid så det også ut til at det skulle skje, men så dukket plutselig Nketiah opp og satte inn 1–1.

– Det er fullt fortjent. Men den innsatsen Fulham la ned, var enorm. Det er nesten et artisteri å se hvordan de kaster seg inn i ting, men så får de igjen en smell mot seg, sier TV 2-ekspert Erik Thorstvedt.

FORTVILET: Fulham-spillerne trodde de skulle klare å holde unna, da det kun gjensto ett av syv tilleggsminutter. Foto: Facundo Arrizabalaga

Arsenal-forbannelse

1904 var året Fulham for første gang forsøkte å vinne borte mot Arsenal, ifølge VG-statistiker Geir Juva. Fortsatt har de ikke klart det. Søndag, 117 år senere og i det 30. forsøket, så de veldig lenge ut til å endelig lykkes.

Hadde det bare ikke vært for Nketiah. Det er mulig Fulham-leiren vil si det samme etter sesongslutt. At «hadde det ikke vært for Nketiah», kunne laget holdt plassen i Premier League.

For forskjellen på uavgjort og seier er stor. Nå har Fulham seks poeng opp til Burnley på trygg grunn, og de har to kamper mer spilt.

Lacazette-skade

For Arsenal er ett poeng heller ikke godt nok. De vil slite med å kvalifisere seg til Europa gjennom Premier League. På 9. plass har de åtte poeng opp til Chelsea på 5. plass. Mikel Artetas menn har også én match ekstra spilt.

Bedre blir det ikke av at deres toppscorer i tillegg ble skadet. Alexandre Lacazette (29) blir nå seende på sidenlinjen, hvor også ankeltrøbbel holder Martin Ødegaard (22) og malariasyke Pierre-Emerick Aubameyang (31).

70 minutter var spilt da Lacazette ble tvunget til å legge seg ned på gresset. 29-åringen signaliserte umiddelbart at noe var galt. På vei mot tunnelen under hovedtribunen på Emirates Stadium gestikulerte Lacazette på en måte som gjorde skadeomfanget klart:

Han følte noe var blitt revet av bak i låret, noe som kan bety at resten av sesongen er over for mannen som har banket inn 17 mål denne sesongen.

– Han har «tatt» hamstringen. Det er ikke bra. Dette er grunnen til at vi har rotert en del, fordi noen spillere ikke hadde restituert skikkelig. Men vi kan ikke bytte alle spillerne, så det er tøft å se dette skje, sier Arteta til klubbens egen medieavdeling.

SKADET: Alexandre Lacazette gikk av banen med skade. Foto: Facundo Arrizabalaga (tror ikke det er bror til Kepa)

Publisert

Premier League

SVUTMP
1Manchester City38275683325186
2Manchester United382111673442974
3Liverpool38209968422669
4Chelsea381910958362267
5Leicester City382061268501866
 • Champions League
 • Europaliga
 • Conference League-kvalifisering
 • Nedrykk
 1. Premier League
 2. Arsenal FC
 3. Martin Ødegaard
 4. Fotball
Takk for at du leser BTIkke gå glipp av alle nyheter fra Vestlandets største avis.
Bli abonnent
BT anbefaler

Trude (38) vart brutalt overfallen på jobb. Då starta ein ni år lang kamp.

Trude Gruben Breivik og mannen hadde kjøpt nytt hus på heimstaden. Fødselspermisjonen med barn nummer to var straks over.

Mest lest akkurat nå

 1. – Eg trur ikkje dei veit at dei har rett på gratis tannbehandling

 2. – Denne kampen lever. Dette er uhyre spennende!

 3. Disse steinblokkene kan rase ut – E39 kan bli stengt i en hel uke

 4. – Han var borte. Det var hjertestans.

 5. Her bur dei i byen på landet

 6. Trond Mohn-gaver kan miste bonusen. – I enkelte miljøer er private penger fysjom.