Molde tatt på senga av LSKs priskrav for Sigurdarson – har ikke lagt inn bud

Björn Bergmann Sigurdarson (29) har bekreftet at han ønsker seg til Molde og at klubben har sagt seg villig til å matche lønnsønsket hans. Men fortsatt har ikke Molde lagt inn bud – og årsaken er at de trodde islendingen ikke ville være så kostbar.

AVSKJEDSKLEM? Björn Bergmann Sigurdarson får en god kos av Fredrik Krogstad etter målet mot Kongsvinger i Obosligaen i fjor. Til høyre Lars Ranger og Kaan Kairinen.
 • Øyvind Herrebrøden, VG
 • Arilas Berg Ould-Saada, VG
 • Mats Arntzen, VG
Publisert Publisert

– Det er litt tidlig ennå. Vi snakker med Lillestrøm. Det er ingen løsning ennå. Vi sitter og diskuterer med LSK for å få Björn opp til Molde på medisinsk test, sier Moldes administrerende direktør Ole Erik Stavrum til VG om den mulige overgangen for Sigurdarson til et Molde i spissknipe – nøyaktig tre uker før 16-delsfinalen i Europa League mot Hoffenheim.

Men ting tyder på at det er kok i kulissene på Åråsen og Aker stadion rundt fremtiden til den islandske spissen. Til Romerikes Blad bekreftet Sigurdarson onsdag formiddag at han kunne tenke seg en overgang til Molde.

– Jeg har fått et tilbud jeg ikke kan si nei til. Klubbene forhandler om overgang, sa Sigurdarson til lokalavisen.

Noen timer senere kontret Lillestrøm med en pressemelding på egen nettside, der det med store bokstaver ble fastslått at «Sigurdarson er LSK-spiller frem til 31. desember».

Det fortsatte med at «LSK har ikke mottatt noen bud fra andre klubber som tilsier at han forlater Åråsen». Molde-sjef Stavrum bekrefter også at så er tilfelle: Molde har foreløpig ikke sendt et formelt bud til Åråsen.

– Det fordi vi har diskutert med LSK for å finne en løsning. Det har vært forskjellige forskjellige løsninger frem og tilbake, sier Stavrum.

– Fikk dere signaler som tydet på at Sigurdarson ikke ville være så kostbar å løse ut fra LSK-kontrakten?

– Vi har helt klare formeninger om det, ja.

– Du vil ikke gå noe nærmere inn på det?

– Nei, det har jeg hverken lyst eller anledning til.

Les også

Detaljene bak Åsens RBK-exit – Helland kan følge etter til LSK

– Hvordan opplever du dialogen med LSK?

– Veldig bra. Vi har en ryddig, hyggelig og fin dialog med Lillestrøm. Det har ikke vært noe som helst problem, sier Stavrum.

Lillestrøms sportssjef Simon Mesfin – som holder dialogen med Molde – skriver dette i en sms til VG:

– Det er nok riktig at Molde har fått informasjon som er uriktig. At Björn Bergmann Sigurdarson ikke skulle koste noen ting eller «lite» er uriktig. Faktum i saken er at klubbene må forhandle. Det fikk Molde tydelig beskjed om, og der står saken nå, opplyser Mesfin.

LSKs styreleder Morten Kokkim sier at det ikke er noe nytt å melde.

– Jeg vet ikke hva slags signaler Molde har fått. Men faktum er at Molde eventuelt må bli enig med LSK om Björn Bergmann Sigurdarson skal kunne spille for Molde i 2021, erklærer Kokkim.

18. februar spiller Molde mot Bundesliga-klubben Hoffenheim i Europa Leagues 16-delsfinale. Det er usikkerhet om hjemmekampen kan gå i Norge – og det er iallfall fullstendig uklart hvem som starter matchen på topp for Molde.

Toppscorer Leke James droppet Moldes kontraktsforslag og reiste i stedet til Saudi-Arabia, Ohi Omoijuanfo bekreftet overfor Eurosport onsdag at han må opereres i kneet – og foreløpig er det altså ingen enighet om Björn Bergmann Sigurdarson.

Derimot er Molde i ferd med å sluttføre en overgang for 18-åringen David Datro Fofana fra Elfenbenskysten, og uansett mener Stavrum at klubben ikke ha inn en ny spiss før Hoffenheim-kampene.

– Nei, det føler vi ikke. Vi føler at vi har alternativer i klubben nå også, men vi vil ha inn en spiss til også, det vil vi. Vi er ikke nødt til å ha det for enhver pris, men vi ønsker oss Sigurdarson fordi vi kjenner ham og vet hva han er god for. Men det er ikke sånn at vi har panikk, sier Stavrum.

Les også

Moldes Europa League-kamp i fare: Ser på muligheten for å spille i utlandet

Sigurdarson har altså fått et lønnstilbud fra Molde han vil godta. Den formelle gangen i et klubbskifte er vanligvis er at klubbene kommer til enighet – deretter forhandler spilleren om lønn, men i dette tilfellet Björn Bergmann Sigurdarson fått tillatelse av Lillestrøm til å snakke med interessante klubber.

Dette bunner i en felles forståelse mellom spilleren og klubben da han litt overraskende flyttet til Romerike i fjor sommer, signerte ut året for det daværende Obosliga-laget og siden forlenget kontrakten ut 2021.

Han kom til Lillestrøm som tenåring og slo gjennom der – før han ble solgt til Wolverhampton sommeren 2012. Etter det har han også vært to perioder i Molde – i 2014 på lån og fra 2016 til 2017. I 2020 kom han altså tilbake til norsk fotball for å hjelpe LSK opp fra Obosligaen.

Publisert

Eliteserien

SVUTMP
1Bodø/Glimt27177354233158
2Molde27165664362853
3Viking2714675244848
4Lillestrøm2813694437745
5Rosenborg27127853391443
 • Champions League-kvalifisering
 • Conference League-kvalifisering
 • Nedrykkskvalifisering
 • Nedrykk
 1. Eliteserien
 2. Molde FK
 3. Lillestrøm SK
 4. Björn Bergmann Sigurðarson
 5. Leke James

Les mer om dette temaet

 1. Solbakken ber norsk fotball belønne gressklubbene fra ny milliardavtale

BT anbefaler

– Dette er de feilslåtte valgene som har sendt Brann til bunns

Det er en serie av svake valg fra nøkkelpersoner som har sendt Brann til bunns.

LES SAKEN