Egner Granerud advarer norsk hopplegende: – Hadde ikke følt meg altfor trygg

Med seieren i Titisee-Neustadt er Halvor Egner Granerud én verdenscupseier unna å tangere rekorden til Roar Ljøkelsøy.

SEIERSDUO: Daniel André Tande (til venstre) fikk stå på pallen sammen med Halvor Egner Granerud i Tyskland.
Publisert: Publisert:
iconDenne artikkelen er over to år gammel

– Jeg har ikke hørt med ham. Det er jo et naturlig mål å ha for resten av sesongen å ende opp med tidenes sesong, i hvert fall med tanke på antall seirer, sier Halvor Egner Granerud til VG på den digitale pressekonferansen etter rennet.

Søndag tok han sin sjette verdenscupseier for sesongen, noe som betyr at han kun er én seier unna å kopiere Roar Ljøkelsøys syv fra rekordsesongen 2003/04.

– Jeg tror ikke hadde følt meg altfor trygg om jeg var Ljøkelsøy, hvis han setter den rekorden høyt, sier Granerud.

Søndag sto han på pallen sammen med lagkameraten Daniel André Tande, som ble nummer to.

– Hvis han fortsetter i det sporet her bør ikke det bli noe problem. Måten han hopper på er utrolig bra, og jeg regner med at «Ljøken» må se seg slått, sier Tande.

SEIERSVANT: Halvor Egner Granerud var tilbake på seierssporet søndag.

Om Halvor Egner Granerud først tar én seier til vil han også tangere Daniel André Tande, som står med syv totalt i karrieren.

– Måtte jo nevne for «Danny» at jeg bare var én bak ham også, gliser han.

Roar Ljøkelsøy vant fire VM-gull i skiflyging i løpet av karrieren og i tillegg to sølv og to bronser i VM. I OL noterte han seg for to bronsemedaljer (individuelt og laghopp fra Torino i 2006).

Ljøkelsøy har også blitt nummer to i verdenscupen to ganger.

Han har elleve verdenscupseirer totalt, som er mest av de mannlige norske hopperne. Anders Jacobsen har ti, Roger Ruud ni, Espen Bredesen og Bjørn Einar Romøren åtte, mens Anders Bardal, Vegard Opaas og nevnte Tande har syv.

Det er imidlertid et stykke opp til Gregor Schlierenzauer (53 verdenscupseirer), som topper foran Matti Nykänen (46) og polske Adam Malysz og Kamil Stoch (begge 39).

LEGENDE: Ingen nordmenn har flere verdenscupseirer i hopp enn Roar Ljøkelsøy.

Etter fem renn uten seier var Egner Granerud tilbake på toppen. Det har vært en eventyrlig sesong for hopperen, som kaller det hele «absurd».

– Jeg er litt overrasket over at det har gått så fort og så sykt bra som det har vært. Det sier mye om hvor absurd hele denne sesongen er når jeg føler at det har vært en litt trå periode, og har to annenplasser, en fjerdeplass, en tolvteplass og en femteplass, sier han.

– Jeg tror jo at hoppingen er såpass god at de dårlige skihoppene er nok til å bli nummer fire/fem og at de gode hoppene er et par foran.

Vinneren sier at han ikke har tenkt frem mot VM ennå og at han tar ett renn av gangen. Neste ut er Zakopane, hvor Egner Granerud i det minste slipper å ha et polsk publikum på nakken.

– Det hadde nok vært morsommere med publikum uansett, sier Granerud, som hisset på seg polakkene etter uttalelsene etter rennet i Innsbruck.

PS! I 2018/19-sesongen vant Maren Lundby 12 renn av 19. De øvrige sju hadde hun seks andreplasser og en tredjeplass. Totalt har hun 30 verdenscupseirer.

Publisert: