Endelig en opptur for Marcussen

Likevel ble VM en stor nedtur for sjukjemperen.

Publisert Publisert

VM har vært en skuffelse for Sjukjemperen Ida Marcussen. Foto: Vidar Ruud, NTB Scanpix

Ida Marcussen endte på 25.-plass i sjukamp i VM i Beijing. Hun presterte svakere enn forventet i seks av de sju øvelsene, men avsluttet med en liten opptur på 800-meteren.

Der løp hun inn til 2.12,62 minutter og satte personlig rekord. Den gamle satte hun så langt tilbake som i 2007 i Osaka med 2.13,69. Det er fra det samme mesterskapet hun satte sin norske rekord sammenlagt med 6226 poeng.

Les også

Krampen tok Tysse: - Dette er utrolig bittert

I Fugleredet i Beijing lørdag og søndag ble konkurransen en eneste lang nedtur for henne, helt til hun sikret seg fjerde beste tid av samtlige på 800-meteren.

Skuffet

Før den siste øvelsen gikk sportssjef Ronny Nilsen ut og sa han var skuffet over resultatene hennes. Han fikk rapporter fra treningsleiren hennes i Korea i forkant av VM, og de resultatene som ble rapportert inn til Nilsen bare bud om at Marcussen skulle ha prestert mye bedre i Beijing.

Les også

Mot ny fiasko for Ida Marcussen

Hun innledet med 14,47 på 100 meter hekk, fortsatte med 1,68 i høyde, fikk 12,86 meter i kule og 26,27 på 200 meter.

– Jeg har prestert under pari denne første dagen, sa hun til NTB etter de fire første øvelsene.

Svakere i Berlin

Det ble ikke mye bedre i starten av annen dag. Hun fikk ordinære 5,89 meter i lengde og 48,74 meter i spyd, men på den avsluttende 800-meteren ble det klaff.

Les også

Beijings løsning ble kalt «latterlig» - men se så blå himmelen er nå

Bare en gang tidligere har Marcussen hatt et svakere poengmessig resultat i sjukampen i et stort mesterskap. Det var i Berlin i 2009. Da endte hun med 5014 poeng og fikk 25.-plass også den gangen.

Ida Marcussen deltok i senior-VM for første gang i Osaka i 2007. Da kom hun til mesterskapet med sølvmedalje fra junior-VM året før. I VM-debuten ble det 11.-plass og norsk rekord, men hun klarte aldri å følge opp. I årene etterpå er det blitt mange nedturer, og slik ble mesterskapet totalt sett også i år.

(©NTB)

Publisert
  1. Friidrett