Italiensk stjerneduo ute mot Norge

Pirlo og Veratti spiller ikke tirsdag.

Antonio Conte på pressetreffet før møtet med Norge i Roma tirsdag.
Publisert: Publisert:
icon
Denne artikkelen er over syv år gammel

OLYMPIASTADION, ROMA: Italias landslagssjef Antonio Conte bekreftet på en pressekonferanse mandag kveld at midtbanespiller Andrea Pirlo og Marco Verratti ikke er med når Norge er motstander på Olympiastadion tirsdag.

Pirlo, som nå er lagkamerat med Mix Diskerud i New York City, pådro seg en strekk i lysken på trening i forkant av lørdagens oppgjør mot Aserbajdsjan.

Conte hadde et håp om at 36-åringen kunne bidra hjemme i Roma mot Norge. Heller ikke PSG-stjernen Verratti er aktuell. Han fikk et spark på leggen i bortekampen i Baku.

Les Bertil Valderhaugs kommentar:

Les også

Ødegaards drømmescenario

— Tåler roteringen

— Vi har litt skadeproblemer på midtbanen. Både Pirlo, Veratti og Marco Parolo er ute til møtet med Norge. Det gjør at vi må gjøre noe endringer, men troppen vår er så brei at vi tåler litt rotering. Vi skal være best mulig forberedt til kamp mot et lag som har levert gode prestasjoner den siste tiden, sier Conte.

Den tidligere Juventus-treneren er klar på at han ikke vil utsette Verratti for den ekstra belastningen.

— Vi kunne brukt Verratti dersom det var absolutt nødvendig, men vi har spillere som kan bekle hans rolle. Vi respekterer også klubbens hans og derfor står han over, sier Conte.

Italia er allerede klare for EM neste år, men trenger ett poeng for å sikre seg gruppeseieren.

Høgmo: - Ingen svekkelse

Italia er allerede klare for EM-sluttspillet neste år, men er avhengig av ett poeng mot Norge for å være sikre på at de vinner gruppen.

Per-Mathias Høgmo ser ut til å glede seg til kampen mot Italia i Roma.

Per-Mathias Høgmo tror ikke det har noe å si for kvaliteten på det italienske laget at både Verratti, Parolo og Pirlo mangler mot Norge.— Det er veldig jevnt i midtbaneleddet deres. To av de tre som startet treningskampen mot Portugal i sommer, er tilgjengelige. Det er overhodet ingen svekkelse. Jeg er helt sikker på at de som kommer inn har lyst til å vise seg frem og bidra, sa Høgmo på sin pressekonferanse mandag kveld.

FORVENTET ITALIENSK LAG (3-5-2): Gianluigi Buffon - Andrea Barzagli, Leonardo Bonucci, Giorgio Chiellini - Matteo Darmian, Alessandro Florenzi, Riccardo Montolinio, Jonathan Soriano, Mattia De Sciglio - Graziano Pellé, Eder

Publisert: