Med Kristoffer (17) i forsvar har laget snudd trenden

Ung tromsøgutt har fått sentral rolle i Hønefoss sin kamp for å overleve i 1. divisjon.

GJØR DET GODT: Her kommer Kristoffer Hay ut fra spillertunellen mot Jerv til sin første kamp fra start i 1.-divisjon for Hønefoss i august.
Publisert: Publisert:
iconDenne artikkelen er over syv år gammel

— Det er helt klart en kjempeerfaring. Jeg prøver bare å lære mest mulig hver eneste dag nå, sier Kristoffer Hay til iTromsø.

17-åringen som bodde i Tromsø frem til skolealder har blitt kastet inn i den svært dramatiske nedrykksstriden i 1. divisjon.

Og med et hittil pent resultat: Med Kristoffer Hay fra start har Hønefoss vunnet fire av fem kamper. På de andre 22 kampene i år har Hønefoss vunnet kun 3 av 22. Med tre serierunder igjen har Hønefoss kun tre poeng opp til trygg grunn og fortsatt håp om å klare seg.

— Han har fått mye tillit for han har fortjent det. Situasjonen har vært spesiell hvor vi har omtrent avviklet klubben både i spillerstall og administrasjon i sommer, og da har Kristoffer får sjansen, sier hovedtrener i Hønefoss, Rune Skarsfjord.

— Den muligheten har Kristoffer tatt veldig godt vare på, sier han.

Les også

16-åring fra Tromsø startet i 1. divisjon

Sterk mentalt

Å bli kastet inn i nedrykksstriden i 1.-divisjon som 17 år gammel forsvarsspiller har ikke skremt Kristoffer Hay.

— Jeg synes jeg har taklet det veldig bra. Jeg har samme innstilling til hver kamp, uansett om det er junior- eller A-lag. Jeg går utpå der og prøver å spille mitt spill, gjøre mitt beste og ikke minst nyte det og ha det gøy, sier han.

— Det er tøft, helt klart. Men det er litt av det som er styrkene til Kristoffer. Han lar seg ikke påvirke så mye, og gjør sitt beste uansett, kommenterer Rune Skarsfjord.

Les også

Her taper Hødd mot bunnlaget med åtte minutter igjen

Drømmer om Spania

17-åringen, som måler 194 centimeter på strømpelesten, har ambisjoner på fotballbanen — men vil skynde seg langsomt.

— Jeg satser på å utvikle meg noen år til i Hønefoss, men jeg håper å få prøve meg i utlandet en dag, og aller helst Spania eller Italia.

— Det er umulig å si i den alderen hvor god han kan bli. Jeg bruker selv som trener å ha et fokus som er veldig smalt: Å gjøre maks ut av hverdagen.

Les også

I denne ligaen er alle lagene involvert i opp- eller nedrykkskamp: - Det er helt vilt!

Et hjerte for TIL

I Norge er det én klubb foruten Hønefoss som Kristoffer Hay har et spesielt forhold til. TIL fra fødebyen Tromsø.

— I eliteserien følger jeg TIL litt ekstra. Jeg har mye familie der oppe, og er født der.

- Hadde det fristet å bli TIL-spiller en dag?

— Det kunne kanskje vært noen gang i fremtiden. Nå er jeg Hønefoss-spiller og jeg skal fortsette å være her.

— Det er for tidlig å spekulere i. Han har så mye å utvikle å lære fortsatt. Det fungerer bra i Hønefoss, og han kan utvikle seg videre her, sier Rune Skarsfjord om Tromsø-linken.

Tror på nedrykksfinale

Kun tre poeng skiller de seks nederste lagene i 1.-divisjon. Nå kan altså Hønefoss berge seg mot alle odds.

— Vi har vært avskrevet siden 17. mai. Vi innser at vi fremdeles ligger an til å legge ned. Men vi har et ungt, flott lag som gleder seg til neste kamp. Det er perspektivet vårt, sier Rune Skarsfjord før innspurten.

Der møter HBK topplagene Sogndal (hjemme) og Kristiansund (borte), før det hele avsluttes med hjemmekamp mot bunnrival Åsane.

— Det kan fort bli en helt avgjørende kamp, spår Kristoffer Hay.

Publisert: