Brann-spissens hestekur: 200 avslutninger på én trening

Slik skal Steffen Skålevik bli kvitt sin mest omtalte svakhet.

PÅ HJEMMEBANE: Steffen Lie Skålevik bor fortsatt på familiegården på Sotra. Etter Branns trening onsdag, møtte han BT til intervju på hjemmebane.
Publisert: Publisert:
icon
Denne artikkelen er over syv år gammel

Så sent som i august ble Steffen Lie Skålevik (22) hentet til Brann som klubbens spissløsning. Bare måneder etterpå gjorde Brann-ledelsen det klart at de ville prioritere å hente en spiller i samme posisjon, i overgangsvinduet vi er inne i nå. Sist uke ble danske Mads Hvilsom (23) presentert på Stadion.

  • Les om Branns dobbeltsignering her.

Hvilsom er spissen Skålevik var nær å erstatte i danske Hobro for et år siden. Nå blir de i stedet konkurrenter i Bergen.

— I høst var vi ikke så mange spisser, nå er det plutselig fem-seks stykker. Men jeg er klar for å møte konkurransen, og har vært innstilt på at flere ville komme inn, sier Steffen Skålevik.

I tillegg til Hvilsom kjemper Skålevik nå mot Azar Karadas, Jakob Orlov og Håkon Lorentzen. Strilen er likevel offensiv før sin første sesong med eliteseriespill.

— Jeg er ganske sikker på at jeg vil levere i eliteserien også, sier Steffen Skålevik.

- Hvorfor?

— Jeg vet ikke hvor stor forskjellen er på divisjonene, men flere sier det kan være vel så vanskelig å spille 1.-divisjon. Så vet jeg at jeg har egenskaper som passer til fotballen vi ønsker å spille under Lars Arne. Han vil at vi skal strekke motstandernes forsvar og lage plass til midtbanen vår. Det er jeg god til. Håpet er at jeg kan score minst like mange mål i eliteserien.

Spesialtrening

For å være best mulig rustet, terper Skålevik time inn og time ut på egen hånd. Det vil si – han har en personlig hjelper. André Hellesøy, som Skålevik kjenner fra Nest-Sotra-tiden.

Les også

Så lite TV-penger fikk Brann

— André sa han hadde lyst å hjelpe meg, derfor har vi hatt en økt sammen hver uke. Da har jeg hatt 200 avslutninger, der han bare dundrer ballen i beina mine, så skal jeg ta en berøring og fyre av. Lynraskt – dunk, dunk.

Slik forteller Skålevik at han prøver å få bukt med sin kanskje mest omtalte svakhet: førsteberøringen. 22-åringen har selv vedgått at den må bli mykere, hvis han skal løfte seg opp i sjiktet med landets skarpeste spisser.

— Skal jeg bli bedre på det, må treningen ligne på situasjonene i kamp. Derfor er det ikke snakk om bare å få snille pasninger som jeg skal dempe. Det er humpeballer og alt mulig, sier Skålevik.

Visst er han tydelig på at han må forbedre seg, men han er altså selvsikker også. Etter to år i 3.-divisjon, to år i 2.-divisjon og to år i 1.-divisjon, er han vant til å gå opp trappetrinn.

— Hver gang jeg har tatt et steg opp, har jeg fikset nivået kjapt. Får jeg en god oppkjøring, blir jeg trygg på at jeg vil score mål i eliteserien, sier Skålevik.

Branns trener, Lars Arne Nilsen, mener å kunne argumentere for at Skålevik passer bedre i toppdivisjonen enn på nivået under.

— Steffen kan få mer rom å jobbe i nå, enn han fikk mot lagene vi møtte i høst. Derfor kan han komme mer til sin rett, sier Nilsen.

Nilsen: - Kan bli mer tid på benken

Sjefen på Stadion mener likevel at Skålevik må innstille seg på en sesong der han ikke vil starte hver kamp. Fordi konkurransen er tilspisset.

— Det kan hende han må sitte mer på benken. Det spørs hvordan det går med Mads Hvilsom. Det er ofte sånn at man tror de utenfra er så steike mye bedre enn de vi har, men det er ikke alltid sånn. Likevel – kanskje blir Steffen en sånn som starter på benken og kommer inn, sier Nilsen.

Les også

Vålerenga nekter allianse med Brann: - Sinnssykt å skulle gi dem mer penger

— Det er ikke lenge siden Skålevik kom inn, måtte du kommunisere spesielt med ham da dere ville hente enda en spiss?

— Nei, jeg tror ikke det, han er også en annen type spiss enn Hvilsom.

Det som er sikkert, er at Lars Arne Nilsen har bedre valgmuligheter enn i fjor.

— Spissjakten er avblåst nå, vi har definitivt gode alternativer. Hvilsom kan både gå i rom og være en vi kan slå opp på, Karadas har ekstrem kraft, Orlov er god i boksen og Skålevik er en bakromstrussel. En som hele tiden jobber og jager, sier Nilsen.

Og selv om alle disse navnene er rivaler: Skålevik vil ikke se skjevt på de andre som skal score mål.

— Uansett hvem av oss som spiller, må vi klappe hverandre på skulderen. Fotball er tross alt en lagsport, da må vi støtte hverandre.

Publisert:

Eliteserien

SVUTMP
1Molde30253271254678
2Bodø/Glimt30186686414560
3Rosenborg30168669442556
4Lillestrøm30165949341553
5Odd30136114345-245
  • Champions League-kvalifisering
  • Conference League-kvalifisering
  • Nedrykkskvalifisering
  • Nedrykk