Dario Cologna spurtet mot sprintstjernen Asafa Powell

Den kreative superduellen ble ekstremt jevn.

Dario Cologna (til venstre) og Asafa Powell (til høyre) målte krefter i Sveits. AP

Selv om han har tapt en del spurtoppgjør mot Petter Northug gjennom karrièren, er Dario Cologna langt fra treg på oppløpet.

Og fredag fikk den sveitsiske skistjernen teste seg mot en utøver som er langt mer eksplosiv enn Northug.

Den tidligere verdensrekordholderen på 100 meter Asafa Powell er nemlig på besøk i Sveits, og i sammenheng med et sponsorarrangement fikk arrangøren en god idé.

Her er Dario Cologna og Asafa Powell under arrangementet. AP

Powell og Cologna fikk nemlig spurte mot hverandre over 100 meter. Jamaicaneren løp på asfalt mens Cologna staket på snø.På sin Facebook-side forteller Cologna at han hadde en «flying start», noe som trolig betyr at han fikk akselerere før kappløpet begynte.

Så hvem vant? Det er det ingen som vet, skriver avisen Aargauer Zeitung. Ifølge arrangøren var det så jevnt at en vinner ikke kunne kåres.

Du kan se kappløpet her.

Les også

Cologna trekker seg tilbake: - Det har vært noen tøffe år

— Neste gang bytter vi

Stuntet ble gjennomført på fjellet Jungfraujoch, 3454 meter over havet. Dette var ikke vanlige omgivelser for Powell, som aldri hadde løpt på en slik høyde. Jamaicaneren satte imidlertid stor pris på opplevelsen.

— Det var gøy å konkurrere mot Dario Cologna i de vakre snødekte fjellende i Jungfrau, Sveits, på toppen av Europa. Det var noe annerledes. Neste gang bytter vi, du løper på bane og jeg løper med ski i hendene, skrev Powell på sin Instagram-konto.

«Takk, Gud, for at jeg ikke måtte gå på ski», skrev jamaicaneren i en Facebook-melding.

Selv om det aldri ble kjent hvem som vant kappløpet, viser historiebøkene at det går raskere å løpe 100 meter enn å spurte på ski i 100 meter.

Les også

- Bedre felt enn under Tour de Ski

Northug satte rekord i 2014

Ludvig Søgnen Jensen har den offisielle verdensrekorden på 100 meter ski. Han brukte 11 sekunder og 76 hundredeler under sprintshowet på Bislett i 2013. Langrennstjernen Petter Northug spurtet samme distanse på 12,04 året etter.

Verdensrekorden på 100 meter på bane er som kjent 9,58, satt av Usain Bolt under VM i Berlin i 2009. Dario Cologna forbereder seg i disse dager på en ny langrennsesong, som starter i november. Cologna vil være ute etter å revansjere en noe skuffende 2014-2015-sesong, der sølvmedaljen fra fellestarten med skibytte i Falun-VM var den eneste store beholdningen.

For Asafa Powell er sesongens høydepunkter langt nærmere. Jamaicaneren er en av de store medaljekandidatene foran friidretts-VM i Beijing i august.