«Kampen mot Sarpsborg kan kalles en opptur»

Brann var best i det meste, men bommet fra straffemerket. Les Tore Strands kommentar.

  • Tore Strand
Publisert: Publisert:
iconDenne artikkelen er over syv år gammel

Det er ikke ofte Brann får trampeklapp etter å ha tapt en kamp på Stadion. Det var tilfelle da Brann røk ut av cupen på en svært bitter måte. 120 til dels gode minutter mot Sarpsborg viste at Brann kan bedre enn det de fikk vist mot sogndølene.

Kommentator i Bergens Tidende, Tore Strand.

Kun et visst sjansesløseri og to bom fra straffemerket, ødela en kveld som på mange måter var oppløftende. Tar Brann med seg mye av det som de viste etter en tam førsteomgang, kan det gå mot lysere tider i jakten på en plass i eliteserien.Sarpsborg hadde mer enn nok med å demme opp mot Brann, og det var ingen divisjonsforskjell å se. Noe som viser at den ligaen Brann befinner seg i krever noe helt spesielt i form av muskel— og duellkraft.

Les også

«Full fyr i ham da det gikk mot natt»

Sogndal-smellen satt nok i for Brann, for åpningen var forsiktig. Fornuftig nok prioriterte Brann trygghet i de bakre rekker i stedet for en freidig offensiv. Det sørget for at gjestene kun slapp til med en mulighet før pause, men målsjanser var det lite av i endre enden også.

Ikke minst fordi Brann tok dårlig vare på overgangene. De var det flere av, men alt for ofte valgte Brann-spillerne den trygge løsningen med en pasning på tvers eller bakover. Selv frispark som kunne satte Sarpsborg under press, ble slått bakover. Det var så en måtte klype seg i armen og tro at nå var det tid for Norling-fotball igjen.

Se høydepunktene fra kampen øverst i saken!

Ta med noen risikopasninger i eget felt som sørget for en rekke nestenmuligheter for Sarpsborg, så var bildet etter den første omgangen et Brann-lag som gjerne ville, men som sjelden fikk det til.

Etter pause bedret det meste seg. Eirik Birkelund tilførte midtbanen sårt tiltrengt aggresivitet, og bak på banen sto Vadim Demidov frem som den stopperkjempen Brann har ventet han skal være.

FORTVILELSE: Kristoffer Larsen fikk store muligheter mot Sarpsborg.

Resultatet var at det skjedde mer foran Sarpsborg-målet, og det hele burde vært avgjort i Brann-favør etter nitti minutter. Men dessverre for hjemmelaget bommet både Azar Karadas og Kristoffer Larsen på megasjanser alene med keeper.Også i ekstraomgangene var Brann laget som var nærmest scoring. Jakob Orlov skjøt like utenfor, og fem minutter før slutt var svensken så uheldig å stå i veien for et Fredrik Haugen-skudd som hadde retning i mål. Et Brann-lag som løftet seg jo lenger kampen skred frem, fikk med seg publikum, og det ble en cupfest av de sjeldne på et glissent Stadion.

Les også

Askar: - En merkelig følelse

Brann stilte skadeskutt til møtet med sarpingene, men fikk noen positive svar fra noen som ikke har bidratt i det siste. Ikke minst viste Eirik Birkelund at han er en type indreløper Brann kan få god bruk for. Hans løpskraft og evne til å forflytte seg raskt, bidro til at Sarpsborg aldri fikk tid til å bygge sitt spill via midtbanen.

Gledelig for Brann var det at Jakob Orlov var tilbake på banen igjen. Svensken mangler litt på sin beste kampform, for i topp slag kunne Orlov avgjort det hele tidligere. Men Brann-spissen skal ha for sin oppofrende stil, og med skade på Marcus Pedersen blir det viktig å få Orlov på banen i de to gjenstående kampene før ferien.

Brann tapte med ære i et oppgjør som viste at Brann har langt mer å by på enn det de presterte mot Sogndal.

Publisert: