Tidligere NFL-stjerne funnet skyldig i drap

Nå blir det livstid i fengsel for spileren som var regnet som en av de beste i sin posisjon.

Publisert Publisert

Aaron Hernandez må i fengsel på livstid etter å ha blitt funnet skyldig i drap. Foto: Reuters

Tidligere New England Patriots-spiller Aaron Hernandez (25) ble onsdag funnet skyldig i drapet på Odin Lloyd i 2013, da Hernandez fortsatt spilte i NFL. Lloyd var kjæresten til søsteren til Hernandez' forlovende og ble funnet skutt seks ganger på et industriområde like ved Hernandez sitt hus.

Aktoratet mener at Hernandez både planla drapet og hjalp til med å skjule det. Hernandez sin forsvarer har innrømmet at den tidligere stjernen var på åstedet da mordet fant sted, men at det var vennene som drepte Lloyd, mens Hernandez bare var en ung mann som ikke visste hva han skulle gjøre.

Slik så det ut da Aaron Hernandez ble pågrepet i sitt eget hjem for to år siden. Foto: NTB scanpix

Straffen for mord i staten Massachussets er livstid i fengsel, uten mulighet for å slippe ut på prøve. Ifølge USA Today så Hernandez innbitt ut da dommen ble lest opp, mens familien gråt. 25-åringen hvisket deretter «Vær sterke, vær sterke» til dem.

Stor kontrakt

Aaron Hernandez spilte for New England Patriots, som vant Super Bowl i år, fra 2010 til 2013. Han hadde en kontrakt som var verdt nærmere 320 millioner kroner, men ble sparket av laget umiddelbart etter at han ble arrestert. På den tiden ble Hernandez sett på som en av de beste i sin posisjon (tight end) og ble spådd en lovende karriere. Han var blant annet blitt stemt frem til å spille i All Star-kampen kun noen måneder før drapet.

Følg oss på Facebook og Twitter

Publisert