Ranheim snudde mot serieleder Sogndal

Ranheim med mesterlig opphenting da laget snudde 0-2 til 3-2 mot serieleder Sogndal.

Publisert: Publisert:
iconDenne artikkelen er over syv år gammel

RANHEIM (adressa.no): Med 0-2 og kun én målsjanse for et tamt Ranheim før pause, var det ikke mange som kunne se for seg forvandlingen i 2. omgang. Men da Robert Stene reduserte på frispark like etter hvilen, tok Ranheim av på hjemmebane. På overtid sørget en høytflyvende Magnus Blakstad for at opphentingen var komplett – da han sendte Ranheim til himmels med 3-2.

Les også

Superinnbytter Karadas reddet Brann

Stillingskrig

Ranheim-spillerne jublet for seier på overtid.

Da ingen av lagene klarte å ta tak i kampen fra start, ble det en relativt kjedelig åpning, selv om det ikke var noe å si på intensiteten hos lagene. Sogndals Kristian Opseth sendte tidlig i vei et skremmeskudd på frispark, mens Torgil Gjertsen var kun en fantastisk Sogndal-blokkering unna å toppe en dribleserie på venstresiden. Dermed sto det midtveis i en kamp som skrek etter en scoring for å få gnisten til virkelig å ta fyr.

To scoringer verdt inngangspengene

Og scoringen kom som bestilt, om enn til motsatt lag av det hjemmesupporterne hadde håpet på. Men trengte kampen en gnist, fikk den et fyrverkeri av en scoring fra bortelagets Kristian Opheim. Der frisparkforsøket tidligere i kampen var som en kinaputt å regne, var kremmerhuset fra 30 meter i den helt motsatte enden av skalaen. Sogndal-spissen klinte til med venstrefoten med en skuddteknikk med blanding av strak vrist og innsiden av foten. Even Barli strakk seg så lang han var i Ranheim-målet, men ballen duppet ned i krysset.

Opseth var der igjen ni minutter senere. En langpasning fra Rune Bolseth fant storskytteren i bakrommet mellom Jørgen Øveraas Olsen og Daniel Kvande. Vinkelen var spiss, men det hindret ikke Opseth i å rappe til ballen opp i nærmeste kryss. Even Barli rakk knapp å få opp fingrene før 0-2 var et faktum.

Dermed ble en bratt oppoverbakke enda tyngre for et hjemmelag som har storspilt under ledelse av Ola By Rise.

Stene-perle tente håp

Da var Robert Stenes vakre redusering kjærkommen for et Ranheim-lag som slet med å komme seg til klare målsjanser. Dermed var det et frispark fra 25 meter som skulle til for å sette Sogndal-keeper Stefan Hagerup på prøve. Daniel Kvande prøvde seg på å ta frisparket, men Robert Stene var fast bestemt på å ta ansvar.

Og da frisparket duppet over muren og ned i hjørnet – viste Stene hvorfor han er en av formspillerne i 1. divisjon. 1-2-målet var 32-åringens niende på de sju siste kampene.

«Først i stanga, så i nettet»

Stene kom svært nær utligning på et nytt frisparkforsøk ti minutter senere. Fra 17 meter fikk Ranheim-spissen nok skru i ballen og nok høyde til å få ballen over en mur som hadde karret seg frem flere meter. Men da keeperen var utspilt, ble Sogndal reddet av tverrliggeren.

Men da Are Tronseth bestemte seg for å storme i angrep, ble det for mye for et bortelag på bakbeina. Ranheim-kapteinen forserte langt opp i banen, før han la ballen ut til høyre. Tronseth fortsatte inn i 16-meteren og dukket opp på bakerste stolpe på innlegget til Jørgen Øveraas Olsen.

Midtstopper Tronseth viste at han har en fortid som spiss da han tok ned ballen på kassa og klinisk avsluttet i lengste hjørnet – til en fortjent utligning for Ranheim.

Blakstad avgjorde

Dermed gikk det mot uavgjort – helt til Ranheim fikk hjørnespark ett minutt på overtid. Eirik Malmos presise innlegg fant en ruvende Magnus Blakstad straffemerket – og han skallet ballen opp i nettaket.

Dermed tok det helt av på Ranheim – som vant 3-2 over serielederne fra saftbygda.

Publisert: