Nest-Sotra ansetter spillere på heltid

Nest-Sotra ønsker å rette spillernes fokus over på fotballen, og har derfor tilbudt noen av dem heltidsjobb i klubben.

Johnny Furdal (i midten) har allerede begynt å kombinere spillerjobben med å være trener for aldersbestemte lag i Nest-Sotra.
Publisert: Publisert:
icon
Denne artikkelen er over åtte år gammel

— Spillerne er hobbyspillere, som har prioritert familien og jobben over fotballen. Det ønsker vi å forandre på. Fotball skal komme som nummer to bak familien. Det er et steg på veien mot å gjøre oss mer profesjonelle, sier Nest-Sotra-trener Michael Schjønberg.

Nest-Sotra har nå startet jobben med å forandre arbeidshverdagen til flere av sine spillere. Bak familien skal fotballen være deres førsteprioritet i livet. Men å ha spillere på heltidskontrakt har ikke Sotra-klubben råd til, derfor ser klubben etter muligheter til å få arbeidshverdagen mer tilrettelagt treningshverdagen.

En av løsningene er å gi spillere flere arbeidsoppgaver i klubben.

— Vi ønsker å kunne tilby spillerne jobb i Nest-Sotra på heltid. Vi ønsker å oppgradere spillernes kontrakter for å få dem mer konsentrert om fotballen, sier daglig leder Michael Flyvholm.

Fleksitid

Allerede er Johnny Furdal begynt å kombinere spillerjobben med å være trener for aldersbestemte lag i klubben, mens keeper Andreas Eikum har gått inn i klubbens administrasjon som selger. Hans jobb blir å tilknytte klubben flere sponsorer.

— Det er en fin mulighet til å kunne fokusere mer på fotballen og til å bidra til å bygge opp merkevaren Nest-Sotra, sier Eikum, som har jobbet med salg i seks år.

— Jeg har tidligere hatt arbeidsgivere som har gått på bekostning av fotballen. Der har jeg jobbet fra åtte til fire og gått på trening klokken fem. Dagene er blitt veldig lange og slitsomme, sier han, og legger til:

— Nå som jeg jobber i Nest, har jeg en arbeidsgiver som legger mer til rette for at jeg også skal kunne utvikle meg som fotballspiller. Jeg har fleksitid og klubben står selvsagt ikke veien for at jeg får trent.

Hjelp fra sponsorer

Trener Schjønberg har forandret lagets treningstider foran denne sesongen. Flere av øktene skal foregå på dagtid, og spillerne må derfor ha en arbeidsgiver som lar dem få anledning til å kunne gjøre det.

- Har Nest-Sotra råd til å ha et helt lag ansatt i klubben?

— Nei, men ved å ansette spillere i klubben, sparer vi også penger. Tidligere har vi outsourcet regnskapsføringen, men om vi har en spiller med kompetanse til å ta seg av dette, så kan han heller hjelpe, sier Flyvholm, og fortsetter:

— Vi har plass til tre-fire spillere med deltidsstillinger i akademiet. Vi har ikke kapasitet til å gi alle spillerne jobber i klubben, og det skal vi heller ikke gjøre.

I stedet håper han å få til avtaler med klubbens sponsorer.

— Vi ønsker også å finne jobb til spillerne gjennom våre samarbeidspartnere, som har forståelse for viktigheten av fotballen og lettere kan samarbeide med oss, sier Flyvholm.

Mange av Nest-Sotras spillere er heltidsstudenter, som ikke har en annen jobb enn å være Nest-Sotra-spiller.

- Må frigjøre Flyvholm

Nest-Sotra håper at endringene vil være med på å utvikle klubben videre. Schjønberg er klar på at det bør være et naturlig mål.

— Om vi skal videreutvikle oss, så må vi blant annen se på administrasjonen. Om Flyvholm hadde hatt bedre tid, så kunne han nok skaffet enda flere penger til klubben. Men han har mange andre arbeidsoppgaver også. Vi bør klare å slippe ham mer fri, slik at vi sammen kan jobbe mot å bli mer profesjonelle, sier Schjønberg.

— Ved å få spillere inn i administrasjonen frigjør vi samtidig oppgaver for meg og andre i klubben, fortsetter landsmannen Flyvholm.

Eikum ser lyst på klubbens fremtid etter forandringene.

— Det viser at klubben er på vei i riktig retning. Det er mange gode ressurspersoner i klubben, så det handler bare om å få brukt dem riktig, sier mossingen.

Publisert: