Sesongen over for Tertnes

De klarte aldri å hente inn forspranget til Vipers

Publisert Publisert

SESONGEN OVER: Over to kamper mot Vipers var ikke keeper Marie Davidsen og resten av Tertnes-jentene gode nok. Foto: Arkivfoto: Fred Ivar Utsi Klemetsen

  • Simen Søvik
iconDenne artikkelen er over fire år gammel

Vipers Kristiansand–Tertnes 30–30 (13–12) (Sammenlagt 55–49)

Med seks mål i minus fra den første kvartfinalekampen, var det et tøft utgangspunkt for Tertnes. Selv med en sterk uavgjortkamp i Kristiansand, holdt det ikke til avansement. Nå er sesongen over for Tertnes.

Med flere sentrale spillere ute på slutten av sesongen, har ikke Tertnes holdt det samme nivået som de hadde før julepausen. Nå kan de ta en tidlig sommerferie, mens Vipers går videre til semifinalen i sluttspillet.

— Vi var vell ikke i nærheten av å gå videre. Vi ledet med ett mål noen ganger når det var ti minutter igjen. Så vi var avhengig av å treffe perfekt i et par angrep, for å klare det. Men det var jevnt hele kampen, sier trener Tore Johannessen.

Manglet profilene

En spiller som virkelig sto frem når stjernene manglet, var Kjerstin Boge Solås. I den andre omgangen var hun helt rå, og skapte trøbbel for Vipers-forsvaret gang på gang. Til slutt endte hun kampen med 11 mål.

— Kjerstin er ung og ny på nivået, og har variert litt. Men i den andre omgangen i dag var hun i en helt egen klasse, skryter treneren.

Laget har manglet flere av de sentrale spillerne de siste ukene, og med fult lag kunne resultatet sett annerledes ut. Men treneren er fornøyd med det jentene har levert de siste ukene.

— Hadde vi hatt fult lag så hadde vi vært bedre. Men det vi har gjort de siste tre-fire ukene har vært veldig bra. Vi har hatt en fantastisk stigning i angrepsspillet, og spilt en annen type håndball enn det vi pleier å gjøre.

God avslutning på sesongen

— Vi vet at med fult lag er vi jevne med dette laget. Vi visste derfor at det ville bli tøft å ta igjen de seks målene, men var forberedt på å gjøre det hvis vi kom i posisjon til det, men det ble for tøft dessverre.

Etter flere tunge kamper den siste tiden, var det godt for laget å avslutte med en god kamp i Kristiansand.

— Vi gikk inn i kampen med mål om å gjøre en ordentlig god kamp, og avslutte sesongen på en god måte hvis det skulle bli avslutningen.

Publisert

Les mer om dette temaet

  1. Vipers lett videre i sluttspillet

  2. Verst tenkelig utgangspunkt for FyllingenBergen

  3. Norsk håndballklubb blir OL-sparringpartner for Qatar

  1. Håndball