Riise sa opp Betsson-avtalen, men det er ikke nok for NFF

Reklamefilmer John Arne Riise har medvirket i kan stoppe AaFK-avtalen

Reklamer som Betsson planlegger å vise inn mot EM kan sette en stopper for John Arne Riises overgang til Aalesund, uansett om han sier opp avtalen eller ikke.
Publisert: Publisert:
icon
Denne artikkelen er over seks år gammel

ÅLESUND: Tirsdag virket det som om det kun var snakk om timer eller i verste fall få dager til John Arne Riise skulle være spilleklar for AaFK.

Riise har terminert med avtalen med bettingselskapet Betsson. Det skriver han selv på Twitter.

Det skulle tilsi at NFF neppe kan gjøre annet enn å gi grønt lys for at Riise kan ikle seg den oransje drakta igjen. For første gang på 18 år.

Men nye opplysninger har dukket opp. Det gjelder såkalte kampanjefilmer i Betsson-regi som John Arne skal ha vært medvirkende i. Disse filmene, som trolig enda ikke er vist offentlig, skal være reklamefilmer for Betsson inn mot sommerens EM-sluttspill i fotball.

Og det kan hende at NFF eller Norsk Toppfotball – eller Norsk Tipping for den del – setter seg på bakbeina dersom Riise medvirker i slike reklamefilmer for et utenlandsk tippeselskap når han samtidig er AaFK-spiller i Tippeligaen.

Les også

Aalesund-treneren: - Riise vil gi oss tyngde

Skjær på skjær

AaFK-direktør Henrik Hoff er fullt inneforstått med sakens utvikling, og medgir at nye skjær i sjøen kan ha dukket opp.

— Jeg vet at John Arne har sagt seg villig til å tre ut av avtalen med Betsson. Men denne reklamekampanjen han trolig er tenkt å medvirke i, eller HAR medvirket i, er et nytt element som jeg er usikker på konsekvensen av. Vi i AaFK kan ikke inngå en avtale med John Arne før vi har fått et endelig ja fra NFF og Norsk Toppfotball. Vi kan ikke risikere å bli saksøkt av en av disse partene dersom Norsk Tipping finner at slike reklamefilmer er stikk imot selskapets interesser. Og klager dette inn for eksempelvis NFF, sier Hoff.

Les også

John Arne Riise bekrefter Aalesund-samtaler

Må ha klarsignal

— Vi må rett og slett få visshet for at John Arne kan spille kamper for oss, før vi signerer en avtale med ham. Vi er enige om det meste av betingelsene, men vi må ha klarsignal fra forbundet før vi skriver under, fastslår han.

- Så Riise må få Betsson til å love å ikke vise disse kampanjefilmene på norsk TV?

— Jeg vet ikke hvordan dette lar seg løse. Men hvis NFF kommer og sier til oss at John Arne kan få spille for oss, selv etter en juridisk gjennomgang av saken, så er John Arne AaFK-klar. Men her er det altså litt mer som må løses enn at John Arne må ut av Betsson-avtalen. Og dette er veldig nytt, også for meg, sier Hoff.

Les også

Northug: - Riise må gi slipp på Betsson-avtalen

Trenger ham

Han er ikke er i tvil om at AaFK har bruk for John Arne Riises rutine og kvaliteter.

— Vi ønsker at han spiller for oss, og jeg har personlig lagt ned nye arbeid i å få dette til. John Arne er også fullt klar over dette siste som har oppstått av forviklinger, og jeg håper selvsagt at han og Betsson kommer til en enighet som også NFF, Norsk Toppfotball og Norsk Tipping kan akseptere, sier Hoff.

- Men uansett hadde han vel ikke blitt benyttet allerede mot Stabæk i fredagens serieåpning?

— Hvorfor ikke? Jeg er sikker på at dersom dette blir ordnet i løpet av en dag eller to, så er han i troppen mot Stabæk. Det holder at han kommer innpå de siste ti minuttene, så knaller han inn et frispark som gjør at vi vinner 1-0, smiler Henrik Hoff.

Frustrert Riise

På sin Twitter-profil uttrykker Riise oppgitthet over at det ikke holder å terminere avtalen med Betsson, slik han har gjort.

— Jeg ble fortalt av alle at jeg må terminere avtalen for å spille. I dag ble det gjort. Signert og levert. Men enda er det ikke nok. Er det vits å kjempe mot systemet når de sier at alt jeg må er å terminere kontrakten og det enda ikke er nok? Hva nå? Mer kan jeg ikke gjøre, skriver han.

Publisert:

Eliteserien

SVUTMP
1Molde30253271254678
2Bodø/Glimt30186686414560
3Rosenborg30168669442556
4Lillestrøm30165949341553
5Odd30136114345-245
  • Champions League-kvalifisering
  • Conference League-kvalifisering
  • Nedrykkskvalifisering
  • Nedrykk