Nest-Sotra har funnet Nielsens erstatter

- Når en sånn mulighet åpner seg, må du ta den, sier den nye sjefen.

David Nielsen ga seg etter opprykket for å bli assistenttrener i Strømsgodset. Foto: Digitalsport

  • Kim Bøyum
Publisert Publisert
icon
Denne artikkelen er over syv år gammel

Alexander Straus (38) blir Nest-Sotras hovedtrener kommende sesong. Han kommer fra rollen som David Nielsens assistenttrener i samme klubb.

— Jeg synes det er kjempespennende og en stor utfordring. Når en sånn mulighet åpner seg, da må du ta den. Nest velger å satse på meg for å videreføre det David og jeg har begynt på. Det er smigrende, sier Straus til BT.

Han får med seg Lars Fredriksen som assistenttrener. Fredriksen kommer fra 3. divisjonsklubben Bjarg.

Alexander Straus blir Nest-Sotras hovedtrener i 2014. Foto: Arkiv: Vegar Valde

Offensiv fotball

— Jeg kjenner Lars fra kamper jeg har hatt mot ham. Han er en trener med lang erfaring og bra resultater, og som er ryddig, sier Straus.

De grønne fra Sotra feide gjennom 2. divisjon avdeling 3 i sesongen som var, og rykket opp med 14 poeng ned til nummer to. Straus har planen klar for klubbens første år på Norges nest øverste nivå.

— Vi kommer til å videreføre det vi har gjort i Nest i år, og vil bli enda bedre. Det som var godt nok i går, er ikke godt nok i morgen, men prinsippene er like. Vi spiller Nest-Sotra-fotball, vi er offensive og ønsker å bli gode på vår måte. Vi spiller hurtig og primært langs bakken.

Fra 4. til 1. divisjon

— Vi ønsker å etablere oss i 1. divisjon, og utvikle oss som lag og klubb. Det skal vi gjøre på en sunn måte. Vi har hatt et godt lag i år, og ønsker å styrke oss litt, men de sentrale spillerne blir de samme, sier Straus.

Før han kom til Nest-Sotra i forkant av 2013-sesongen hadde han to og et halvt år som hovedtrener i Varegg bak seg. Der rykket han opp fra 4. til 3. divisjon. Når han nå blir 1.-divisjonstrener, har han i løpet av få år vært involvert på fire ulike nivåer i norsk fotball.

— Det har gått fort, og jeg er ydmyk for muligheten som nå kommer. Med tanke på mine egne ambisjoner var dette viktig. Selvfølgelig blir det en annen rolle for meg nå. Vi har hatt en markant trenerpersonlighet i David, men internt har David og jeg gjort mye sammen. Nå må vi (det nye trenerteamet) løse ting på vår måte, sier Straus.

Styreleder i Nest-Sotra Espen Strømme er glad for at trenerteamet for 2014 nå er på plass.

— Vi er strålende fornøyde med å ha fått to stødige karer i teamet. Jeg tror det er veldig viktig at vi tenker kontinuitet, og det er også et viktig signal til spillerne om at vi vil bygge videre på det vi har gjort i år, sier Strømme.

Publisert
  1. Fotball 1. div
  2. Nest-Sotra
Takk for at du leser BTIkke gå glipp av alle nyheter fra Vestlandets største avis.
Bli abonnent
BT anbefaler

Sønnen deres ble skutt av politiet. Nå forteller de om Morten.

Vibekke og Lasse Michelsen vil at du skal vite at Morten fikk gjort mye før han ble psykisk syk.

Mest lest akkurat nå

  1. Her har eierne store planer: – Det skal bli det motsatte av Myrkdalen

  2. Berit (74) oppsøkte legevakta, men blei ikkje innlagt. Dagen etter døydde ho.

  3. Et nabolag på nåler

  4. Trengereidtunnelen åpen for fri ferdsel

  5. FHI: – Det er mulig vi må gi en tredje vaksinedose

  6. Midt på natta fekk Renate melding: Er du redd for å få sparken?