Stolt Monsen etter Hattestad-seier

— Jeg er veldig stolt over at sprintkula blir norsk igjen, sa sprinttrener i langrenn, Arild Monsen, etter Ole Vigen Hattestads Drammen-triumf onsdag.

Arild Monsen er stolt av at sprintverdenscupen endelig blir vunnet av en nordmann igjen. Erlend Aas, NTB scanpix

— Den er mer eller mindre hans etter i dag, sa Monsen.

Hattestad har 41 poengs ledelse foran den siste sprinten i Falun 14. mars. Kun Eirik Brandsdal har en teoretisk sjanse til å ta fra Hattestad seieren.

Uansett blir vinneren norsk.

— Det kjennes godt ut. Jeg var trener i Sverige i de fire årene fra 2010 og 2013, og da kom sprintvinneren fra Sverige hvert år. I år er jeg trener her, og det blir norsk vinner. Vi har vinneren i alle renn unntatt Asiago og Val di Fiemme, og vi har fått OL-vinneren. Det er bra, og dette er jeg virkelig stolt av. Vi skal også ta med oss at vi har fire løpere på sprintlaget som har vunnet verdenscuprenn, sa Monsen til NTB.

Dobbelt norsk

OL-mester Ola Vigen Hattestad vant mennenes verdenscupsprint i klassisk stil onsdag. Han slo Pål Golberg i en rivende spurt.

Hattestad tok over ledelsen i sprintcupen 41 poeng foran Eirik Brandsdal.

– Ved siden av OL var en seier i Drammen ett av målene denne sesongen. Jeg var skuffet etter å ha falt i Lahti forrige helg. Det er godt å ha denne ledelsen inn mot Falun, sa vinneren.

Sju nordmenn tok seg videre fra prologen. Eirik Brandsdal og Finn Hågen Krogh var innblandet i et fall i sin semifinale, mens Sondre Turvoll Fossli ble nummer tre og ikke gikk videre på tid. Vegard Bjerkreim Nilsen og Emil Nyeng ble begge slått ut i kvartfinalen.

Blant dem som ikke klarte å komme blant de 30 beste var Anders Gløersen, Sjur Røthe og Øysten Pettersen.

(©NTB)