Norling: - Jeg er best når ting er på det jævligste

Les det eksklusive avskjedsintervjuet.

Rikard Norling hjadde sin siste arbeidsdag i Brann i går.
Publisert Publisert
icon
Denne artikkelen er over syv år gammel

STADION: VG er ferdig med kanonaden. TV 2 har skrudd av lyset, og pakker sine ledninger. Rikard Norling går med på noen siste minutter i fred med BT.

— Det blir ikke en halvtime denne gang, smiler han skjevt advarende.

Les også

Selv sjarmen reddet ikke Norling

Han har akkurat mistet jobben og deretter lagt seg paddeflat foran hele Norge, og slipper kroppen ned i en polstret stol på Branns presserom. Borte er den boblende, underlige entusiasmen han innledet pressekonferansen med.

— Hva kommer du til å huske med glede fra dine 17 måneder i Brann?

Han svarer på utpust:

— I prinsippet alt.

- Er det noe som peker seg ut?

— Du vet hvordan jeg er. Jeg elsker hverdagen. Den har jeg satt ufattelig pris på. Planlegge treningene. Føre dialog med enkeltspillere. Gjennomføre treninger. Dele ut arbeidsoppgaver, lage kampplaner. Være ute i regnet. Det er jo slik at jeg hele tiden har håpet at det skulle regne, vi har ikke vanningsanlegg. Det var det største problemet i fjor, det var for bra vær.

Les også

Denne Norling-forsiden vekker avsky: - Uverdig, pinlig og skammelig!

VIDEO: Norlings tid i Brann

— Det er jo typisk!

I løpet av tiden hans i Bergen, har han aldri vist temperament under intervju eller foran kamera. Han har bannet et par ganger, men unnskyldt seg og bedt reporterne stryke eden. I løpet av de siste fem minuttene, slipper han guarden bitte litt. Han både banner og blir irritert.

- Du har hatt det bra i Brann?

— Ja. Det er paradoksalt. Mange som står meg nær sier at jeg er best når det er på det aller jævligste. Da har jo resultatene vært bra. Nå har all ting vært bra, men da må jo noe være jævlig. Da har det vært resultatene. Det er jo typisk, når man har elsket å gå på jobb hver eneste dag...

- Er det derfor du ikke har villet slutte?

— Ja.

- Det har ingenting med penger å gjøre?

Det er nå det skyer over en smule. Han snurper leppen, gjør blikket direkte

— Nei. Du vet, det er et frekt spørsmål. Det er vanskelig å svare respektfullt på det…

Det oppstår en lang stillhet. Men spørsmålet er ikke irrelevant. Mange har antydet at han ikke har ønsket selv å trekke seg for ikke å gå glipp av sluttpakken.

- Det har vært antydet at det har hatt noe med saken å gjøre?

— Jeg har ingen anelse om hva som har blitt skrevet på forum eller i aviser. Men: Den dagen jeg drives av penger, tror jeg de som arbeidet tett på meg ville merket det på meg.

- De må gis tid

De fleste andre spørsmål er stilt på pressekonferansen. Hva gikk galt? Hvorfor fikk du det ikke til? Var du naiv? Uforberedt på norsk fotball? Norling har lagt seg flat. Men hva ser han for seg når han nå selv drar?

- Hvordan kommer det til å gå med Brann nå?

— Jeg håper det går kjempebra. Det kreves kjærlighet og masse tålmodighet. Jeg tror man skal gi de som kommer etter meg tålmodighet til å bygge opp noe. Nå har jeg mislyktes med å rykke opp, men det er jeg som har mislyktes. Ikke dem. De må gis tid og anledning til å bygge noe sterkt på sikt.

- Fikk du tid og anledning til det?

— Ja. Det synes jeg.

Publisert