Tjærnås med årets lag: - Han kunne klart seg mer enn godt i en bedre liga

Her er Lars Tjærnås' utvalgte. Hvordan ser ditt lag ut?

PÅ ÅRETS LAG: Mike Jensen er en av Lars Tjærnås´ favoritter.
Publisert: Publisert:
Aftenpostens fotballekspert Lars Tjærnås.
iconDenne artikkelen er over syv år gammel

Årets lag er som alltid preget av en blanding der noen har gjort seg selv uunnværlige, mens det i andre posisjoner har vært stor konkurranse.

Jeg har valgt systemet til årets suverene mester, og har tatt ut følgende i 4-3-3: Keeper: Håkon Opdal, Start

Starts veteran er den eneste keeperen med scoring i årets liga. Det er ikke grunnen til at han er med her. Han har vært stabil og stødig, og i mange kamper direkte årsak til at Start har endt med poeng. Har trolig aldri vært bedre enn nå.

Høyreback: Jonas Svensson, Rosenborg

Da han ble omskolert fra indreløper til back varhan en ung gutt som uttrykte en viss skepsis og motvilje. Nå er han fortsatt ung, men trolig adskillig mindre skeptisk til at det byttet var klokt.Spiller med en smittende energi, og har utviklet ferdighetene med ball stadig mer.

Les også

Nå kan du stemme fram årets lag i eliteserien

Midtstopper: Nicolai Næss, Stabæk Sammen med makker Morten M Skjønsberg har han utgjort den defensive ryggraden i årets store overraskelse. Kvikk i bena, og enda kvikkere i føttene. Oppdager fare raskt og er en problemløser defensivt. Trygg med ball offensivt også.

Vegard Forren i duell med Birger Meling.

Midtstopper: Vegard Forren, Molde

Hadde en vårsesong der han presterte under pari. I høst har han vært strålende, og mye av årsaken til at Molde igjen har prestert meget godt både i hjemlig liga og i Europa. Har virket lettere i steget og bedre trent fysisk enn noen gang før den siste tiden.

Venstreback: Birger Meling, Stabæk

Før sesongen startet ble backene til Stabæk sett på som et svakt punkt i laget. Det ble det slutt på veldig raskt. Birger Meling spiller «høyoktan-fotball» i samtlige 90 minutter, uoppslitelig løpende fra dødlinje til dødlinje, men er samtidig kreativ med ballen i bena.

Høyre indreløper: Mike Jensen, Rosenborg

Dansken var den som i aller største grad dro i gang det som skulle bli lokomotivet Rosenborg på våren. Har vært noe mer ujevn i høst, men på sitt beste har han et format som gjør at han kunne klart seg mer enn godt også i ligaer bedre enn vår egen.

Sentral midtbane: Ole Kristian Selnæs, Rosenborg

Selnæs har fått et kravstort publikum til å glemme Sverre Brandhaug og Bent Skammelsrud i lange perioder denne sesongen. Før var han god med ballen i bena. Det er han fortsatt, men nå er han i tillegg en arbeidsmaur uten ball, og en viktig defensiv mur foran stopperne.

**

Iver Fossum.

Venstre indreløper: Iver Fossum, Strømsgodset**

Godsets unggutt har scoret 11 ganger, i seg selv strålende for en midtbanespiller. Imidlertid er det langt mer ved han som imponerer. Han har et bredt register teknisk, er imponerende stabil i prestasjonene og veldig godt fysisk trent.

Høyre ving: Pål André Helland, Rosenborg

Har slitt ganske lange med små og litt større skadeplager. Det har han kamuflert utmerket. Har ligaens desidert beste skuddfot, og frispark fra 30 meter og inn er automatisk målsjanse. Ved siden av det, er han en uforutsigbar dribler og en entertainer.

Spiss: Alexander Søderlund, Rosenborg

Står med 22 mål foran siste runde, og ender opp som overlegen toppscorer. Han er mye mer enn det. Først og fremst er han en hardtarbeidende lagspiller som legger ned mange meter i høyt tempo til lagets beste. Fysisk solid og vond å møte.

Venstre ving: Adama Diomande, Stabæk

Ville garantert gitt Søderlund kamp om toppscorertittelen om han hadde blitt værende ut sesongen. Har det aller meste en spiss trenger, atletisk, sterk i kroppen, hurtig i bena og i stand til å score mål med begge ben og på hodet.

Trener: Bob Bradley, Stabæk

Har for andre sesong på rad satt sammen et mannskap mange av oss undervurderte til å bli et lag der alle brikker passer sammen på en imponerende måte. Oser av autoritet, og er en lagbygger av format.

Publisert:

Eliteserien

SVUTMP
1Bodø/Glimt98102681825
2Brann9522189917
3Sarpsborg 088431106415
4Viking84221714314
5Tromsø842297214
  • Champions League-kvalifisering
  • Conference League-kvalifisering
  • Nedrykkskvalifisering
  • Nedrykk