FIS-topp tviler på at Canada er en VM-trussel for Trondheim

Sverre Seeberg mener Trondheim ikke trenger å frykte konkurranse fra Canada i kampen om VM i 2023.

Publisert Publisert

Sverre Seeberg tror ikke Norge og Trondheim vil bli utfordret som VM-arrangør i 2023 av Canada. Foto: Rune Petter Ness

  • Anne-Marit Dahl
iconDenne artikkelen er over tre år gammel

Onsdag kveld kom visepresidenten i Det internasjonale skiforbundet til Granåsen for å følge verdenscuparrangementet på nært hold. Til tross for at været har vist seg fra en krevende side, er Sverre Seeberg optimist, både med tanke på torsdagens hopprenn og Trondheims VM-søknad.

– Verdenscupen er veldig viktig for en VM-søker. Men vi vet at dette er utendørsidrett, og avlysninger opplever man mange steder. Men det er dyktige arrangører i Granåsen, sier Seeberg om forventningene til hoppkonkurransen.

Les også

Landslagssjefen irritert etter transportkaos i Raw Air: - Dette er for dårlig

Tror ikke Canada kommer på banen

Om VM-sjansene sier han dette:

– Jeg har vondt for å tro at Canada vil melde seg på i kampen for å få ski-VM i 2023. Jeg har ikke hørt noe om det det. Hvis de slenger inn en søknad, vil det i så fall være for å være med i loopen videre. Det vil ikke være noe alvor i det, mener Seeberg som er en av 17 medlemmer i FIS-Council som til slutt skal bestemme hvem som skal få arrangere VM.

I Mexico i fjor fikk Trondheim som VM-by kun fire av 17 mulige stemmer.

Verdenscupen i Granåsen blir brukt til å selge inn Trondheim som framtidig VM-arrangør. Ordfører Rita Ottervik satte stor pris på at kronprins Haakon besøkte Granåsen onsdag. Foto: Morten Antonsen

Les også

Her skal kronprinsen «hoppe» 149 meter i Granåsen

Les også

Slik vil rådmannen styrke Trondheims VM-sjanser

– Hva lærte dere av VM-prosessen som endte med klart tap mot Oberstdorf?

– Jeg tror personlig at det blir viktig å selge seg inn i hjertene til de som skal bestemme. Det blir i grunnen hovedpoenget. De vet at Trondheim er god på å arrangere. Vi må gi dem grunnene til at ski-VM skal komme tilbake til Norge. Det er å finne fram bildene fra VM i 1997, det er å vise at her blir folk, masse flagg og god stemning, sier Seeberg.

Skal Trondheim få VM i 2023, mener Sverre Seeberg at arrangementet må selges inn som en folkefest. Målet må være å skape den stemningen som var under VM i 1997. Foto: Kjell A.Olsen

Direkte mot medlemmene

– Hvordan skal du jobbe for å fremme Trondheims VM-kandidatur?

– Det er ikke bare jeg, men skiforbundet og andre som skal jobbe for å få flest stemmer. Vi må jobbe opp mot de enkelte counsil-medlemmene. Det er de 17 som bestemmer. Det er vi klar over, sier Seeberg.

Trondheim blir offisiell VM-søker 1. mai i år. Hvem som skal arrangere VM i 2023 avgjøres 17. mai 2018. Per i dag står kampen mellom Trondheim og Planica.

Publisert

Sakene flest leser nå

  1. Person falt i vannet i Biskopshavn

  2. Smittefritt i Bergen i to veker

  3. – Ser jeg hvit ut? Snakker jeg gebrokkent?

  4. Slik blir det når barnehagene i Bergen får normal åpningstid

  5. Treningssentrene må fortsatt vente med gjenåpning

  6. – Eg hatar kattar

  1. Ski-VM
  2. Langrenn
  3. Idrettspolitikk