Finne fristes ikke av Berlin-klubb

Først skal Köln feire sesongen med gratis øl på tribunene. Så skal Bård Finnes fremtid i klubben avgjøres.

STARTET SIST: Bård Finne fikk sin andre startsjanse i Bundesliga sist helg, da hans Köln tapte mot Mainz. Her jubler han etter scoring mot naborival Leverkusen.
Publisert: Publisert:
iconDenne artikkelen er over åtte år gammel

Bergens eneste Bundesliga-spiller kan gå på utlån, men neppe til den mest omtalte beileren.

Bård Finne (20) fikk sin andre kamp fra start i Bundesliga sist helg, da Köln tapte for Mainz. Spissen fra Bergen har i løpet av et begrenset antall sjanser, scoret ett mål og skaffet et viktig straffespark for storklubben. Den første sesongen etter opprykket til Bundesliga, har likevel ikke blitt som Finne drømte om.

Det fører til at Finne og hans rådgivere trolig velger et av to alternativer i sommer.

Les også

TV-kommentator tror Finne lever lenge på sitt første Bundesliga-mål

Alternativene

  • Finne blir værende i Köln også neste sesong.
  • Finne lånes ut til en av klubbene i toppsjiktet i 2. Bundesliga.

— Det kan også bli aktuelt med en permanent overgang, men da til en Bundesliga-klubb, sier Lillejrod.

Flere klubber fra 2. Bundesliga, nivå to i Tyskland, har vist interesse for spillerne. En av dem er hovedsstadsklubben Union Berlin, men dette skal ikke være en ønskelig arbeidsgiver for Finne.

— Interesse fra konkrete klubber har jeg ingen kommentarer til, sier Finnes agent, Stig Lillejord.

Han var selv i Tyskland i forbindelse med Kölns kamp mot Schalke nylig. Der var Finnes fremtid tema. Lillejord og klubben har over tid ført tett dialog om hva som er best for utviklingen måltyven.

— Det er ikke tvil om at Köln er svært tilfreds med Bårds progresjon. Han har et godt navn i Tyskland, som en ung og attraktiv spiss. Det kan likevel hende at et utlån er den riktige utviklingsveien for ham, hvis ikke Köln vil prioritere ham som en av to hovedspisser, sier agenten.

Les også

Bård Finne (20) ble Köln-helt foran 45.000 tilskuere

Må til klubb som passer ham

Et av kravene til en eventuell ny arbeidsgiver, foruten de åpenbare som at han vil bli satset på, vil være at de spiller en type fotball som passer Finne. Lillejord mener han og Finne er i posisjon til å stille krav.

— Tross lite spilletid har Bård reddet to meget viktige poeng for Köln i år. Han scoret et svært viktig mål i derbyet mot Leverkusen og skaffet et svært viktig straffespark. Angrepskonkurrent Yuya Osako har spilt 27 kamper og scoret to mål. En annen konkurrent, Simen Zoller, ble hentet for flere millioner euro sist sommer, scoret ett mål og ble sendt på lån. Köln mister nå Anthony Ujah, og kommer til å hente en ny spiss, men det kan godt hende de til slutt sier at de absolutt vil ha Bård der neste sesong - og da mener de noe med det, sier Lillejord.

Bundesliga-kommentator Petter Bø Tosterud har tidligere anbefalt Finne å gå på utlån til 2. Bundesliga.

— Å bli lånt ut til 2. Bundesliga, er ikke et dårlig alternativ. Tyske toppklubber er flinke til å se nedover, til både 2. og 3. nivå. En spiller som Håvard Nielsen, i Eintracht Braunschweig, hadde veldig godt utbytte av å spille der, sa Tosterud.

Øl til fansen, konsert på gresset

Lørdag avsluttes den tyske seriesesongen. Köln har berget plassen og kan ende på alt fra 9. til 12. plass. Det er de fornøyde med i storbyen. Så fornøyde at klubben frister sine tilskuere med litt bonusøl i siste kamp, hjemme mot Wolfsburg.

Alle tilskuere som kjøper et glass med det lokale Kölsch-ølet på stadion, blir likegodt påspandert en øl nummer to av klubben.

— Vi vil takke våre fans for støtten gjennom året, sier klubbpresident Werner Spinner - som også disker opp med konsert på gresset rett etter kampslutt.

Bård Finne har ikke vært tilgjengelig for intervju.

Publisert: