Branns vrakgods kan bli stjerne i Åsane

Joachim Soltvedt (19) la opp til tre mål og scoret ett i 1. divisjonsdebuten.

Perfekt start: Joachim Soltvedt og Åsane storspilte i serieåpningen.
Publisert: Publisert:
icon
Denne artikkelen er over syv år gammel

ÅSANE — LEVANGER 5-0:

5-0, finfotball og over 1000 på tribunen.

Åsanes 1000. kamp i historien, den første i 1. divisjon på 13 år, kunne ikke blitt bedre. En gjeng unge bergensere sendte bydelsklubben til topps på tabellen. Selvsagt en kuriositet etter én serierunde, men like fullt et signal om at Åsane har kvalitet til å yppe seg på nest øverste nivå.

Blant dem som viste seg frem, var 19-åringen Joachim Soltvedt. Hans velinnstilte venstrefot var nest sist på 1-0, 3-0 og 4-0, før han avsluttet festen med å sette inn 5-0 i sluttsekundene.

Trengte et skifte

— Jeg føler jeg gjorde en bra kamp, men at jeg likevel har mye å gå på, er Soltvedts personlige dom etter 1. divisjonsdebuten.

I så fall har Myrdal-publikummet store ting i vente. Etter å ha tilbrakt ungdomsårene i Brann, skjønte Soltvedt at måtte finne seg en annen klubb da han ble seniorspiller ved nyttår.

Les også

Kom årets selvmål allerede i første serierunde?

— Det var viktig for meg å komme til en ny klubb etter mange år i en juniorgruppe. For min egen del var det egentlig aldri aktuelt å bli værende i Brann, så lenge jeg ikke fikk A-kontrakt eller signaler om at det var kort vei opp dit. Dette har vært en fin overgang – til et lag som spiller på en måte som passer meg veldig bra, sier Soltvedt.

- Goalgetter med pasningsfot

Åsane-trener Kjetil Knutsen mener Laksevåg-karen har brukt forsesongen utmerket.

— «Sol» har tatt en del steg i løpet av vinteren. Han har noe ekstremt over seg, med en vanvittig god fot. Derfor er han ofte involvert med målgivende pasninger, i tillegg til at han er en goalgetter. Også i treningskampene har han scoret mye, sier Knutsen, som likevel ikke synes det er snodig at Brann ikke ville beholde Soltvedt.

— Nei, Brann har tatt opp veldig mange unge spillere de siste årene. Da blir det litt kannibalisme. For hver spiller de tar opp, jo vanskeligere er det for den neste å komme opp. Derfor er det så viktig at Hordaland har flere lag i 1. divisjon. Veldig mange går den veien, og tar han dette steget som førsteårssenior, vil det være svært bra. Da kan han kanskje en gang komme tilbake til Brann. Det er sånn vi må tenke, sier Knutsen.

I startoppstillingen hadde han plukket ut elleve fra Bergen og omegn, og kun keeper Eirik Østgaard var over 25 år. På en dag der mye stemte, var venstresiden med Martin Ueland på backen og Soltvedt på kanten aller best. Med et herlig raid satte Ueland i gang angrepet som førte til 1-0, og 23-åringen viste resten av kampen en ro og pasningssikkerhet som kan komme svært godt med.

- Som Barca og de

I seiersrusen skal Åsane likevel ikke glemme at de var ekstremt effektive mot Levanger. På fire sjanser i første omgang scoret Knutsens menn tre mål.

— Dette var ikke en 5-0-kamp, det skal vi innrømme. Men vi var solide og fikk en veldig god start på sesongen, fastslår treneren – som bare ler når det nevnes at Åsane nå topper divisjonen.

Senai Hagos, en annen av Åsanes signeringer i vinter, ser ingen grunn til å være like nøktern.

— For min del var det egentlig ikke overraskende at vi vant stort. Vi er gode offensivt. Og hvis du ser på de beste lagene, som Barca og de, så er de effektive! Så lenge du setter sjansene, vinner du kamper, gliser Hagos.

— Nå leder dere serien?

— Ja. Og det skal vi gjøre lenge.

Publisert: