Nadal slo Djokovic i Roland-Garros-finalen

<p>Spanjolen tok sin syvende tittel.</p>

Rafael Nadal of Spain holds the trophy as he poses during the ceremony after defeating Novak Djokovic of Serbia during their men's singles final match at the French Open tennis tournament at the Roland Garros stadium in Paris June 11, 2012. REUTERS/Benoit Tessier (FRANCE - Tags: SPORT TENNIS)
Publisert Publisert
icon
Denne artikkelen er over ti år gammel

Mandag ble grusspesialisten Rafael Nadal første mann til sju titler i Roland-Garros-turneringen i tennis. Kun ett feilskjær har verdenstoeren hatt siden debuten på rødgrusen i Paris.

Det var nærmest en vanesak for Nadal da han slo verdensener Novak Djokovic 6-4, 6-3, 2-6, 7-5 i finalen. På åtte år har spanjolen gått til topps sju ganger og ble dermed historisk. Likevel trakk han fram årets seier som en av hans største.

– For meg er det en stor ære. Denne turneringen er den mest spesielle for meg. Det er en uforglemmelig seier – sannsynligvis ett av mine største øyeblikk i karrieren , sa en rørt Nadal etter seieren.

Finalen måtte ferdigspilles en dag senere enn planlagt etter å ha blitt stanset av dårlig vær søndag. Det ble også noen regnskurer mandag, men det hindret ikke Nadal i å vinne for sjuende gang på rødgrusen i den franske hovedstaden.

Spennende

Seieren kom etter et jevnt og meget spennende fjerdesett. Nadal startet finalen godt med å vinne de to første settene, men spanjolen fikk problemer utover søndagen.

Djokovic kontret med 6-2-seier i tredje sett og ledet i 2-1 i det fjerde da kampen ble stanset. Da hadde begge spillerne klaget til dommeren om forholdene på den glatte banen.

Det gikk mot tiebreak i fjerde sett, men Nadal fikk til et brudd i 12. game, og en dobbeltfeil fra Djokovic ga spanjolen seieren.

– Rafa var best. Han er en stor spiller. Men jeg håper å komme tilbake neste år og gjøre det bedre , sa serberen som var i sin første finale i turneringen.

Nadals statistikk i Grand Slam-turneringen er intet annet enn imponerende. Seieren over Djokovic var hans 52. på 53 kamper siden Roland-Garros-debuten i 2005. Nadal tapte kun ett sett i årets turnering.

Historisk sus

Eneste tap kom for svenske Robin Söderling i fjerde runde i 2009. Da trøblet Nadal med et kne. Verdenstoeren gikk forbi Björn Borg i antall titler i turneringen. Den svenske tennislegenden vant seks titler i Paris mellom 1974 og 1981.

Djokovic mistet samtidig en sjanse til å skrive seg inn i historiebøkene. Han kunne bli den tredje tennisspilleren i historien som var tittelforsvarer i samtlige fire Grand Slam-turneringer. Fra før har Don Budge (1938) og Rod Laver (1962 og 1969) klart den bragden.

Det var første gang siden 1973 at finalen i Roland-Garros ikke ble spilt ferdig på søndagen. Da ble kampen ferdigspilt først tirsdag, og Ilie Nastase slo Niki Pilic. Fra 2017 vil hovedbanen få tak som man kan trekke over, og dermed vil man unngå regnutsettelser.

(©NTB)

Publisert