Gikk uten seier i 2009 - i 2010 er Bale best

<p>Tottenhams Bale er kåret til årets spiller.</p>

ÅRETS SPILLER: Gareth Bale har skrevet seg inn i nok et kapittel av den walisiske fotballhistorien. Mandag kveld fikk han prisen for årets spiller.
  • Line Lauvsnes Oddekalv
  • Reidar Løfaldli
Publisert: Publisert:
icon
Denne artikkelen er over 12 år gammel

Det er det walisiske fotballforbundet som har kåret Gareth Bale til årets spiller, rapporterer Tottenham på sin hjemmeside.

— En massiv ære, sier 21-åringen selv.

- Jeg er overrasket, glad og beæret. Og det har kommet etter en veldig god tid for meg, jubler Bale, som ikke alltid har hatt like mye hell på banen.

Vant aldri med Bale fra start

Vi snakker om spilleren som ikke opplevde å vinne et eneste serieoppgjør da han spilte fra start for Tottenham i 2009. Det gjorde han for øvrig heller ikke i 2008 eller 2007. Det skulle gå to og en halv sesong før waliseren fikk oppleve en seier i en seriekamp fra start for Spurs.

Rett skal være rett: Det hører med til historien at Tottenham klarte tre Premier League-poeng med Bale på banen allerede i september 09, mot Burnley, men da kom 21-åringen inn fem minutter før slutt.

Men den første ligaseieren med Spurs i en kamp fra start fikk han først oppleve 26. januar i år, da Fulham ble slått 2-0.

Og siden har han ifølge Tottenhams hjemmeside «knapt sett seg tilbake». 2010 har så langt vært et lykkens år for 21-åringen.

Prisdryss

Mål i byderby mot Arsenal og Chelsea ga tittelen månedens spiller for april. Spurs kronet en sesongen med fjerdeplass i ligaen og dermed også plass i Mesterligaen.

Bale har startet samtlige oppgjør i de to turneringene i år, og har scoret tre mål. Volleyen mot Stoke ble kåret til månedens mål i august av BBC.

- Jeg har bidratt til klubbens fremgang, og nå spiller jeg i Mesterligaen. Jeg scoret til og med der forrige uke! Jeg har nytt hvert minutt av tiden min på førstelaget. Jeg har fått sjansen, og jeg elsker alt sammen, sier Bale til klubbens hjemmeside.

Nå håper han å takke for sin ferskeste pris ved å gjøre det samme for landslag som klubblag.

- Dette er et ungt og spennende lag, og vi kan få stor suksess i årene som kommer, sier Bale, som tross sin unge alder allerede har skrevet seg inn flere kapitler av den walisiske fotballhistorien.

Bale ble 27. mai 2006 den yngste som har spilt på landslaget, da han debuterte i en kamp mot Trinidad og Tobago, bare 16 år og 315 dager gammel. Som 17-åring ble han også den yngste som har scoret for Wales.

Publisert:

Les mer om dette temaet