«Jeg har ikke troen på en god Viking-høst»

SUPPORTER: Viking tok en overraskende seier mot Molde, men Tore Asheim frykter at troppen blir for tynn fremover.

Mathias Bringaker sørget for Viking-seier i Molde.
  • Tore Asheim
Publisert Publisert
icon
Denne artikkelen er over seks år gammel

Det er overraskende at Viking starter opp etter EM-pausen med å slå Molde i Molde. Det er greit nok at Molde ikke akkurat imponerer i år, og at det virker som Solskjær er totalt avhengig av Mark Dempsey for å vinne fotballkamper. Vel, med mindre det er Europa League.

Det som er enda mer overraskende enn seieren er at vi vant fortjent. Viking var faktisk det beste laget i Molde denne helgen. Det var solid keeperspill, solid forsvarsspill, solid midtbanespill og helt ok angrepsspill i tillegg. Dette uten AJ Soares og dette uten Tysklands-farer Abdullahi. Før en visste ordet av det krøp vi oss inn i medaljestriden. Strømsgodset er rett nok foran oss, men kun på målforskjell.

Tore Asheim, Viking

Det er da selvsagt nettopp Strømsgodset vi møter førstkommende lørdag. Med andre ord er Viking i den situasjonen de har vært i flere ganger de siste årene, og hver bidige gang har de feilet. Viktig hjemmekamp, potensielt sesongdefinerende, og det ryker. Det er alltid en eller annen spiller som regelrett “choker” når det tetnes til på Viking Stadion. Som nok desverre ikke vil være en heksegryte på lørdag.

Les også

Viking er eliteseriens beste dugnadslag

(Krever innlogging)
Vi drømmer alle om at den skal være det, men fellesferie og det at Viking ikke engasjerer så mye som en skulle håpe vil desverre sette en effektiv stopper for det. Det er trist, klubben trenger støtten og den trenger pengene. Viking trenger også optimismen.

For egen del må jeg ærlig medgi at jeg ikke har troen på en blå høst. Jeg tror troppen blir for tynn, og jeg tror ikke mentaliteten i troppen er som den skal være. Det blir klassisk flørting med medalje, før det ender opp i mediokerhetens tegn. Som vanlig. I det minste overlever klubben også denne gangen, både sportslig og økonomisk sett.

Les også

Jonevret: - Dette må vi nyte

Sistnevnte er egentlig det mest positive etter en utrolig deprimerendes vår. Heldigvis fant en sammen. En kan nok si mye positivt om Charlie Granfelt, men noen brobygger var han ikke. Akkurat der var Ole Rugland et meget bra valg på kort sikt, uavhengig av hva som har skjedd tidligere. Det er også kommet på plass en uavhengig organisasjon som vil gi supporterne en større stemme enn tidligere. Dette er kun positivt for Vikings del, og supporterne. Så selv om det kanskje ikke blir en blå høst vil det forhåpentligvis bli ett blått 2017.

Publisert