Bruun-Hanssen om etterfølgeren: - Hun er en flott person

Den avgåtte Brann-sjefen roser Vibeke Johannesen.

Publisert: Publisert:
iconDenne artikkelen er over åtte år gammel

Natt til tirsdag gikk Roald Bruun-Hanssen (52) av som daglig leder i Brann, etter åtte år i klubben.

Torsdag gjorde han sitt første intervju etter beslutningen.

Iført Brann-drakt i BTs Ballspark-studio, snakket Bruun-Hanssen i mer enn en time om sin tid på Stadion. Om årets nedrykkssesong, om styremøtet som endte med hans avgang, om situasjonene som har heftet ved ham i årevis, om fansens vrede og om seg selv.

•• Det lange videointervjuet vil BT publisere utover torsdag og fredag.

Les også

Hun tar over som Brann-sjef

Roser etterfølgeren

En av mange personer Bruun-Hanssen snakker om i intervjuet, er kvinnen som har overtatt som midlertidig daglig leder. Vibeke Johannesen (39).

— Det er et godt valg, sier Roald Bruun-Hanssen.

Han har jobbet tett med Johannesen i mange år, og begrunner sitt syn slik:

— Vibeke har hjertet sitt i Brann. Hun er en flink og arbeidsom person, som kommer til å stå på som bare det for klubben. Både innad i klubben og blant støttespillerne, er hun godt likt. Hun er en flott person som kommer til å gjøre en veldig god jobb.

Det var onsdag kveld Brann offentliggjorde at Johannesen hadde sagt ja til å tre inn etter Bruun-Hanssen.

— Jeg ser frem til å videreføre arbeidet som Roald har startet. Det er masse gode folk som jobber i Brann. Nå vil jeg samle troppene så vi er best mulig rustet for en ny sesong, sa Johannesen til BT tirsdag.

Les også

Sammenligner den nye Brann-sjefen med et C-vitamin

Forstår Martinsens valg

Opprinnelig var controller Terje Martinsen, nestkommanderende under Bruun-Hanssen, som ble utnevnt som midlertidig daglig leder. Martinsen ga deretter styret beskjed om at de burde finne en annen.

Det respekterer Bruun-Hanssen.

— Terje er økonomisjef og å være det i Brann nå for tiden, er en 24-timersjobb. Det er en veldig krevende oppgave. Jeg har full forståelse for at han ba organisasjonen om å finne en annen løsning. Han har mer enn nok med økonomien, sier han.

Vibeke Johannesen kom til Brann i 2005 og har vært salgssjef for bedriftsmarkedet siden 2010. Som daglig leder vil Johannesen være ansvarlig i Sportsklubben Brann, og i tillegg lede datterselskapene Stadion Event, Brann Stadion og Brann Supporter. Hun har bachelor fra BI innenfor markedsføring og kommunikasjon.

Publisert: