Drømmestart for Arsenal – Ødegaard får skudd-kritikk

(Crystal Palace-Arsenal 0–2) Martin Ødegaard (23) og Arsenal leverte en solid serieåpning da Crystal Palace ble slått på Selhurst Park, men den nye Arsenal-kapteinen får også kritikk for sine uegoistiske valg.

 • Sindre Øgar, VG
Publisert Publisert

Gabriel Martinelli og et selvmål av Marc Guéhi gjorde at det endte 2–0 i London.

– Første kamp er så viktig for resten av sesongen. Vi kom hit for én ting – å vinne kampen. Jeg er så lykkelig, sier Martinelli.

Et kollektivt godt Arsenal-lag gikk rett i strupen på Crystal Palace, som har hatt en vanskelig sesongoppkjøring der spillergruppen tidvis har vært delt i to. I første omgang var det lenge bare ett lag på banen. Arsenal fikk betalt etter en smart cornervariant.

Oleksandr Zintsjenko lusket utenfor 16-meteren før han kom for fullt bak i feltet, der kula fra Bukayo Saka etter hvert dalte ned. Den ukrainske backen styrte ballen videre til Martinelli, som gjorde opp for en tidligere kjempemiss.

– Det er helt åpenbart en innøvd variant av Arsenal, sier Pål André Helland i Viaplays Premier League-studio.

– Det er så viktig i dagens fotball. Det er så mange mål som kommer på dødball, istemmer den gamle Arsenal-profilen Fredrik Ljungberg, som likevel ikke hadde sett for seg at det var denne måten Arsenal skulle score på Crystal Palace.

Svensken hadde kanskje ikke lest statistikken fra forrige sesong: Da kom 18 av 46 Palace-baklengs – hele 39 prosent – på dødball.

2–0 var det Bukayo Saka som sto bak, men det blir nok registeret som et selvmål av Marc Guéhi.

Crystal Palace-manager Patrick Vieira, med en stolt fortid på Arsenals midtbane, innrømmet før PL-starten at laget var bakpå taktisk fordi laget har vært splittet i oppkjøringen.

Klubben dro i sommer til Singapore og Australia med bare ti seniorspillere som følge av at flere ikke tilfredsstilte vaksinekravene.

Arsenal-seieren kunne kanskje vært større om Martin Ødegaard hadde tenkt litt mer på seg selv. Spesielt i andre omgang hadde 23-åringen en gyllen mulighet til å gå for mål – fra ti meters hold – etter at han hadde blitt servert av Gabriel Jesus.

– Et dårlig valg av Ødegaard. Istedenfor å spille der, skal han forsøke å skyte selv, slo Viaplay-kommentator Tor Ole Skullerud fast.

Også tidlig i første omgang var Arsenal-kapteinen på skuddhold.

– Ødegaard skulle ha trykket på avtrekkeren der. Palace-forsvaret rygger, men han ser bare etter en smart pasning. Tidlig i kampen må du utfordre keeperen, meldte den tidligere Liverpool-stopperen Jamie Carragher, som nå har sitt virke i Sky Sports.

Arsenals manager Mikel Arteta fikk flest positive signaler i årets første kamp.

 • Gabriel Jesus, som ble hentet fra Manchester City i sommer, ble etter en heftig åpning omtalt som «knivskarp» av Jamie Carragher.
 • Arsenal hadde stålkontroll i 40 minutter, men etter hvert åpnet det seg opp og sjansene kom begge veier på Selhurts Park. Utover i annen omgang var det Palace som styrte det meste.
 • Keeper Aaron Ramsdale varierte fra risikabelt fotarbeid til glitrende redninger.
 • William Saliba (21), som er tilbake etter flere utlån, høster mye ros for sitt stopperspill.

– Det viktigste er å vinne den første kampen, bygge selvtillit og momentum, og så kan du snakke om ting vi trenger å forbedre – det var ganske mange i dag, for å være ærlig, sier Arsenal-sjef Mikel Arteta til Sky Sports.

Publisert

Premier League

SVUTMP
1Tottenham Hotspur11004133
2AFC Bournemouth11002023
2Arsenal11002023
2Manchester City11002023
2Newcastle United11002023
 • Champions League
 • Europaliga
 • Nedrykk
 1. Premier League
 2. Crystal Palace FC
 3. Arsenal FC
 4. Engelsk fotball
 5. Fotball
BT anbefaler

– Den første dama eg fekk kontakt med, skal eg på date med

Folk i vest: Møt Ståle Andre Vedvik (54).

Mest lest akkurat nå

 1. I denne bydelen vil få studenter bo. – Det har aldri skjedd at en student har tatt kontakt.

 2. – Vi har mistet det som gjorde 90-tallet så fantastisk

 3. Jørn (67) ble ostekjendis over natten. Solgte for ti millioner i fjor.

 4. «Her nyter folk rekordbillig strøm. Kommunene taper millioner.»

 5. Her ble pengeskapet stjålet i ferien: – Vi har allerede en trang økonomi

 6. Endret tankegang og ble kvitt fedmen. Dette er psykologens fem trinn for varig vektnedgang.