City kontrollerte inn til seier: Holdt nullen i åtte av de ti siste

(Manchester City – Newcastle 2–0, Sheffield United – Everton 0–1) Ingen slipper inn færre mål enn Manchester City i Premier League. Lørdag sikret de seg nok en seier etter å ha holdt nullen, mens Everton hoppet opp til andreplass etter seier i Sheffield.

 • Simon Zetlitz Nessler, VG
 • Morten Asbjørnsen, VG
Publisert Publisert

Newcastle kom mer eller mindre ikke til en eneste sjanse, og da gjorde det ikke noe at Manchester City selv ikke spilte seg til mange sjanser, i det som etter hvert ble en kontrollert seier.

Glimtvis skrudde de på bryteren, som da João Cancelo stakk gjennom til Raheem Sterling etter 14 minutter. Engelskmannen vendte vekk to spillere med en strålende skuddfinte og fant Ilkay Gündogan foran mål, som fra fem meter satte ballen trygt nede ved stolpen.

– Det er en scoring som er fra øverste nivå. Dette er genialt på mange måter, sa TV 2s fotballekspert Brede Hangeland i pausen om scoringen.

Ti minutter ut i den andre omgangen ble det på ny City-jubel. Ciaran Clark var ikke godt nok orientert og klarerte innlegget fra Cancelo rett ut i feltet. Der lurte Ferran Torres, som enkelt satte inn 2–0 fra åtte meter.

– Vi kunne scoret flere mål, men det viktigste var de tre poengene, sier Gündogan i et intervju med BT Sport, som allerede mandag klokken 21.00 spiller borte mot Everton.

Solveig Gulbrandsen mente City nærmest spilte med håndbrekket på i andre omgang, og var klar i dommen om bortelaget:

– Newcastle møtte ikke opp, sier TV 2s fotballekspert.

2–0: Ferran Torres fikk sjansen fra start som spiss og satte inn kampens andre scoring.
Les også

Arsenal brøt marerittrekke etter drømmescoringer: – Håper dette er vendepunktet

Kun Aston Villa har holdt nullen flere ganger enn Pep Guardiolas mannskap i Premier League denne sesongen. Hele åtte ganger har Emiliano Martínez holdt nullen for Birmingham-laget, men til gjengjeld har det blitt 13 baklengsmål.

Manchester City står på sin side med kun tolv baklengsmål og syv kamper uten baklengs etter 14 kamper og hadde igjen full kontroll hjemme mot Newcastle.

Det er spesielt den siste måneden City har imponert defensivt. Fra 25. november og frem til kveldens kamp har de spilt ti kamper i alle turneringer, som har endt med kun to innslupne mål og at de har holdt nullen i åtte av ti kamper.

AVGJORDE: Gylfi Sigurdsson satte inn kampens eneste mål.
Les også

Vardy ødela: Stoppet Uniteds rekordjakt

Samtidig med kampen i Manchester, møttes Sheffield United og Everton. Der fortsatte katastrofesesongen for Sheffield United, som tapte 1–0 etter en sen scoring fra Gylfi Sigurdsson. Sheffield-laget står dermed uten seier etter de 15 første kampene og mutters alene på bunnen, med ti poeng opp til sikker plass.

Bedre står det til med Everton, som nå er oppe på andreplass - to poeng bak byrival Liverpool, med én kamp mer spilt enn de røde.

– Det er fantastisk. Vi har hentet oss inn igjen etter en formdupp, så vi vil prøve å holde det gående. Det er fint å være nummer to i ligaen, sier Sigurdsson.

Oliver Burke tangerte også marerittstatistikken til Gareth Bale. 23-åringen har nå spilt 24 Premier League-kamper, for henholdsvis West Bromwich og Sheffield United, men står fremdeles uten seier. Ingen spillere har spilt flere kamper uten sin første seier i Premier League-historien.

Publisert

Premier League

SVUTMP
1Chelsea129213042629
2Manchester City128222561926
3Liverpool1274135112425
4West Ham United127232314923
5Arsenal126241317-420
 • Champions League
 • Europaliga
 • Nedrykk
 1. Premier League
 2. Sheffield United FC
 3. Manchester City
 4. Newcastle United FC
 5. Everton FC
BT anbefaler

Disse bergenserne vil ikke ha korona­pass. – Man kan ikke fungere sosialt.

Onsdag protesterte bergensere mot innføring av koronapass.

LES SAKEN

Mest lest akkurat nå

 1. 40 operasjoner blir kuttet på Haukeland

 2. – Det er heilt forferdeleg. Eg er rysta over situasjonen.

 3. – Jeg betalte enorme summer. Nå vil ingen ta i samlingen.

 4. – Kvinne slått i brystet av en tilfeldig mann

 5. Alvorlig bekymret for ny virusvariant. Dette vet vi om mulige konsekvenser.

 6. Både politiet og de rans­dømte anket i Osen-saken. Nå er avgjørelsen klar.