City kontrollerte inn til seier: Holdt nullen i åtte av de ti siste

(Manchester City – Newcastle 2–0, Sheffield United – Everton 0–1) Ingen slipper inn færre mål enn Manchester City i Premier League. Lørdag sikret de seg nok en seier etter å ha holdt nullen, mens Everton hoppet opp til andreplass etter seier i Sheffield.

 • Simon Zetlitz Nessler, VG
 • Morten Asbjørnsen, VG
Publisert Publisert

Newcastle kom mer eller mindre ikke til en eneste sjanse, og da gjorde det ikke noe at Manchester City selv ikke spilte seg til mange sjanser, i det som etter hvert ble en kontrollert seier.

Glimtvis skrudde de på bryteren, som da João Cancelo stakk gjennom til Raheem Sterling etter 14 minutter. Engelskmannen vendte vekk to spillere med en strålende skuddfinte og fant Ilkay Gündogan foran mål, som fra fem meter satte ballen trygt nede ved stolpen.

– Det er en scoring som er fra øverste nivå. Dette er genialt på mange måter, sa TV 2s fotballekspert Brede Hangeland i pausen om scoringen.

Ti minutter ut i den andre omgangen ble det på ny City-jubel. Ciaran Clark var ikke godt nok orientert og klarerte innlegget fra Cancelo rett ut i feltet. Der lurte Ferran Torres, som enkelt satte inn 2–0 fra åtte meter.

– Vi kunne scoret flere mål, men det viktigste var de tre poengene, sier Gündogan i et intervju med BT Sport, som allerede mandag klokken 21.00 spiller borte mot Everton.

Solveig Gulbrandsen mente City nærmest spilte med håndbrekket på i andre omgang, og var klar i dommen om bortelaget:

– Newcastle møtte ikke opp, sier TV 2s fotballekspert.

2–0: Ferran Torres fikk sjansen fra start som spiss og satte inn kampens andre scoring. Foto: Peter Powell / POOL EPA

Les også

Arsenal brøt marerittrekke etter drømmescoringer: – Håper dette er vendepunktet

Kun Aston Villa har holdt nullen flere ganger enn Pep Guardiolas mannskap i Premier League denne sesongen. Hele åtte ganger har Emiliano Martínez holdt nullen for Birmingham-laget, men til gjengjeld har det blitt 13 baklengsmål.

Manchester City står på sin side med kun tolv baklengsmål og syv kamper uten baklengs etter 14 kamper og hadde igjen full kontroll hjemme mot Newcastle.

Det er spesielt den siste måneden City har imponert defensivt. Fra 25. november og frem til kveldens kamp har de spilt ti kamper i alle turneringer, som har endt med kun to innslupne mål og at de har holdt nullen i åtte av ti kamper.

AVGJORDE: Gylfi Sigurdsson satte inn kampens eneste mål. Foto: George Wood / PA Wire

Les også

Vardy ødela: Stoppet Uniteds rekordjakt

Samtidig med kampen i Manchester, møttes Sheffield United og Everton. Der fortsatte katastrofesesongen for Sheffield United, som tapte 1–0 etter en sen scoring fra Gylfi Sigurdsson. Sheffield-laget står dermed uten seier etter de 15 første kampene og mutters alene på bunnen, med ti poeng opp til sikker plass.

Bedre står det til med Everton, som nå er oppe på andreplass - to poeng bak byrival Liverpool, med én kamp mer spilt enn de røde.

– Det er fantastisk. Vi har hentet oss inn igjen etter en formdupp, så vi vil prøve å holde det gående. Det er fint å være nummer to i ligaen, sier Sigurdsson.

Oliver Burke tangerte også marerittstatistikken til Gareth Bale. 23-åringen har nå spilt 24 Premier League-kamper, for henholdsvis West Bromwich og Sheffield United, men står fremdeles uten seier. Ingen spillere har spilt flere kamper uten sin første seier i Premier League-historien.

Publisert
 1. Premier League
 2. Sheffield United FC
 3. Manchester City
 4. Newcastle United FC
 5. Everton FC
Takk for at du leser BTIkke gå glipp av alle nyheter fra Vestlandets største avis.
Bli abonnent

Premier League

SVUTMP
1Manchester City26195252163662
2Manchester United25147453322149
3Leicester City25154644271749
4West Ham United2613674031945
5Chelsea25127641251643
 • Champions League
 • Europaliga
 • Nedrykk
BT anbefaler

– Han håper og tror at bilen hans ikke har vært involvert

En mann i 60-årene mistet livet i en påkjørsel på fylkesvei 57 i Alver kommune i Nordhordland natt til lørdag.

LES SAKEN

Mest lest akkurat nå

 1. Dette mener ekspertene skal til for at vi kan leve som før

 2. Denne skjulte beskjeden ble funnet i «Skrik». Trolig har Munch selv skrevet den.

 3. Hektisk natt for politiet: Slåsskamp, vold og festbråk

 4. Gymtimene i skolen endres. Nå slår elever og lærere alarm.

 5. Det er ett år siden korona kom til Bergen. Sjekk siste tall for din bydel her.

 6. Skiferien gikk fløyten etter smitte­utbrudd. – Kjipt at det ikke blir noe av.