Ruud takker familien og kjæresten for støtten: – Gir en ekstra ro

BÅSTAD (VG) Casper Ruud vant søndag sin tredje internasjonale tittel. Suksessen deler han med dem som står ham nærmest.

TAKKET FOR STØTTEN: Casper Ruud hadde familien og kjæresten i ryggen da han vant i Sverige. Pappa Christian Ruud, mamma Lele Ruud og kjæresten Maria Galligani satt på tribunen.
 • Fredrik Tombra, VG
 • Andreas Hellenes, VG
Publisert Publisert

– Jeg er en familiekjær gutt som liker å ha et godt forhold til familien min – og ikke minst kjæresten min, som også er med. Det har jo vært litt utfordrende det siste året med tanke på reising, men nå begynner det å ikke bli så alt for strengt og da er det veldig hyggelig å ha de med, sier Casper Ruud til VG.

Da han vant finalen mot Federico Coria i ATP 250-turneringen Swedish Open, satt hele gjengen der: Pappa Christian, mamma Lele, søstrene Caroline og Charlotte, samt kjæresten Maria Galligani.

– Jeg føler meg mer hjemme når de er med rundt, så det er nok det viktigste i og med at man er så mye ute på tur, sier Casper Ruud.

FAMILIEN PÅ TUR: Christian Ruud (to f.v.) sammen med mamma Lele Ruud, kjæresten Maria Galligani og lillesøster Charlotte Ruud under finalen i Swedish Open.

Han så virkelig ut til å føle seg hjemme på grusdekket i kysttettstedet Båstad. Han gikk rett inn i 2. runde på walkover, feide over danske Holger Rune (6–0, 6–2) og fikk ny walkover til semifinalen. Der åpnet han i samme heseblesende tempo mot Roberto Carballés Baena og seiret med sifrene 6–1, 6–4.

Med familien på tribunen og det svenske hjemmepublikumet i ryggen, ble heller ikke Federico Coria (77 i verden) den store prøvelsen.

– Det er mange bak scenen som hjelper, og det gir meg en ekstra ro slik at jeg kan bare fokusere på tennisen, forklarer Ruud følelsen av å ha familien til stede.

Les også

Casper Ruud vant Swedish Open etter maktdemonstrasjon

– Merker du forskjell på når de er med på tur og når de ikke er med på tur?

– Ja, altså, jeg klarer å spille tennis selv om de ikke er her, men det gir meg en annen følelse og en annen ro når man har de her.

– Det er hyggelig, man får følelsen av at man er hjemme – at man ikke savner hjem til noen eller savner å være hjemme.

Casper Ruud drar hjem fra Swedish Open med sin tredje ATP-tittel. Samtlige triumfer har kommet på 250-nivå, den lavest rangerte bak 500- og 1000-nivå på ATP-touren. Alle hans fem finaler er spilt på grus.

PS! Denne uken venter en ny mulighet på grus i ATP 250-turneringen i sveitsiske Gstaad. Der er Ruud tredjeseedet.

Publisert
 1. Casper Ruud
 2. Christian Ruud
 3. Swedish Open
BT anbefaler

Robert åpner luken ved Ole Bulls plass. Fem meter under bakken venter Bergens undergrunn.

Bli med ned i Bergens undergrunn:

LES SAKEN

Mest lest akkurat nå

 1. Sykehusene i Bergen satte korona­rekord. Men én gruppe er ikke blant pasientene.

 2. Britene strammer inn. Ny variant også påvist i Italia og Tyskland.

 3. Nå blir det kaldt!

 4. – Dette er et skikkelig julemarked

 5. Anslår dobling av RS-innleggelser. – Det er tøft akkurat nå.

 6. Kø ved Olsviktunnelen