Her er Tande tilbake etter skrekkfallet: – Han savner det å hoppe på ski

SOGNSVANN (VG) Her er Daniel-André Tande (27) tilbake ved Toppidrettssenteret etter skrekkfallet i monsterbakken i Planica sist vinter.

TRENER IGJEN: Daniel-André Tande var mandag tilbake ved Toppidrettssenteret, men kunne ikke delta på hoppernes pressekonferanse.
Publisert Publisert
icon
Denne artikkelen er over ett år gammel

– Daniel har det bra. Han gleder til å komme mer og mer i gang med vanlig trening. Han er i godt humør og er optimist. Han virker veldig motivert, sier hoppsjef Clas Brede Bråthen.

– Du regner med å se ham på snø til vinteren?

– Definitivt! Daniel er veldig glad i å hoppe på ski. Han elsker skihoppingens natur, så han savner nok det å hoppe på ski. Jeg tror vi kan få se ham ganske tidlig i hoppbakken. Det gleder jeg meg til.

Les også

Daniel-André Tande tilbake i Norge

Daniel-André Tande falt stygt i skiflygingsbakken i Planica i slutten av mars. Han ble fraktet til sykehus i Ljubljana med helikopter. Der fikk han påvist et brukket kragebein og punktert lunge. 27-åringen ble så lagt i kunstig koma. Ei drøy uke senere ble han overført med ambulansefly til norsk sykehus.

Mandag formiddag ble landslaget presentert, men Daniel-André Tande hadde fått nei fra legen til å være med på pressekonferansen. Derimot var han med på en fotosesjon tidligere mandag.

– Jeg gleder meg veldig til å se ham igjen i bakken. Jeg har inntrykk av at gleder seg til å hoppe igjen, sier Halvor Egner Granerud (24).

– Han har vært gjennom mer hopphemmende skader og større utfordringer enn dette tidligere. Jeg regner med at han kommer tilbake.

Landslagstrener Alexander Stöckl sier at Tandes fall preget landslaget sterkt den helgen i mars i Planica, men at de nå har lagt dette bak seg. Han gleder seg til å jobbe med Tande igjen:

– Daniel har begynt å trene lett. Han er egentlig i oppkjøring, men han må fortsatt være forsiktig. Men jeg håper at han er med oss på første samling på plast i starten av juni.

– Vi får se om det er hensiktsmessig at han hopper på plast i sommer.

– Han hadde punktert lunge, noe som påvirker fysisk belastning. Og et kragebein som er skrudd sammen. Og en tøff hjernerystelse. Men det er heldigvis det.

Les også

Nå blir de ett hopplandslag

Robert Johansson sier at det var vanskelig å holde fokus på rett sted under rennet i Planica.

– Jeg ble ikke redd for å hoppe, men jeg var veldig opptatt av å finne ut hvordan det hadde gått med en god kompis, sier Johansson.

– Jeg vil ikke si at det har påvirket oss, men det påminner om hvor dramatisk det kan være og ha respekt for det vi driver med, sier Maren Lundby om Tandes fall.

Publisert