Avgjorde i siste sekund etter Zuccarello-magi

(Minnesota Wild – LA Kings 4–3 etter spilleforlengelse) Tiden var i ferd med å renne ut, så vartet Mats Zuccarello opp med en eventyrlig pasning.

0,3: Her setter Matt Dumba pucken i nettet med 0,3 sekund igjen av spilleforlengelsen. Foto: Andy Clayton-King / AP / NTB

  • Knut Arne Hansen, VG
Publisert Publisert

Minnesota Wild møtte LA Kings for andre dag på rad, og så ut til å ha full kontroll, som de hadde natt til lørdag. Tidlig i andre periode ledet de 3–0, men gjestene fra California ga ikke opp, og snaue tre minutter før slutt i tredje periode utlignet de til 3–3.

Dermed gikk kampen til spilleforlengelse. Minnesota presset på for scoring etter at LA Kings fikk Jeff Carter utvist i to minutter – med to minutter og 22 sekunder igjen å spille.

Les også

Zuccarello har aldri vært bedre – rundet 400 målpoeng

Men gjestene holdt unna i undertallsperioden, og kampen var på vei mot straffeslagkonkurranse. Da dukket en nordmann i superform opp.

Zuccarello, som har tatt ti målpoeng på sine siste fem kamper, fikk pucken på venstresiden i Los Angeles’ sone med to sekunder igjen å spille.

Med ansiktet mot vantet, omringet av fire Los Angeles-spillere, vender nordmannen og i samme bevegelse finner Matt Dumba foran mål. Backen gjorde ingen feil, og satte pucken i nettet med 0,3 sekund igjen å spille.

– Han har øyne i nakken. Jeg aner ikke hvordan han så meg bak alle de spillerne, men det var en helvetes pasning, sier Dumba etter kampen.

– Jeg så faktisk ikke pasningen, jeg visste bare Zuccarello hadde pucken og at det var trangt der. Heldigvis for oss gikk pucken i mål før tiden var ute, sier trener Dean Evason.

– Helt utrolig av Zuccarello inntil vantet, utbryter TV-kommentatoren på Viaplay.

Dermed tok Minnesota sin sjette strake seier – den lengste seiersrekken i NHL denne sesongen.

Se denne scoringen fra Zuccarello:

Publisert
  1. Mats Zuccarello
  2. Minnesota Wild
  3. Los Angeles Kings
  4. NHL
  5. Ishockey
Takk for at du leser BTIkke gå glipp av alle nyheter fra Vestlandets største avis.
Bli abonnent

Les mer om dette temaet

  1. Zuccarello fortsetter å herje for Minnesota Wild

  2. Zucca roses etter scoring: – Han er strålende

  3. Zucca hylles: «Rock solid»

  4. Tok sin fjerde strake seier: Ny praktscoring av Zuccarello

BT anbefaler

– Emma var en utrolig sprudlende og glad jente

Slik beskriver vennene 18-åringen som døde i skuterulykken.

LES SAKEN