Henriksen kan være ferdig på landslaget: – Rosenborg er mitt fokus

TRONDHEIM (VG) Markus Henriksen (28) er bare 30 år gammel neste gang Norge kan delta i et mesterskap, men sår allerede tvil rundt fremtiden med flagget på brystet.

KAN BLI SISTE: Her kommer Markus Henriksen inn for Erling Braut Haaland mot Nord-Irland den 14. oktober. Det kan bli hans siste landskamp.
Publisert: Publisert:
iconDenne artikkelen er over to år gammel

Han er Rosenborgs nye kaptein og skal omskoleres til midtstopper under Åge Hareide.

Og det er kanskje jobb nok i seg selv for trebarnsfaren, som kan følge i den ett år eldre Stefan Johansens fotspor og bli den andre spilleren født på 90-tallet som setter strek for landslagskarrieren.

– Jeg skal være ærlig med deg og si at jeg tenker ikke så voldsomt mye på landslaget. Jeg tenker veldig mye på klubbhverdagen. Det er det som er det viktigste for meg, sier Henriksen til VG etter en restitusjonsøkt på Lerkendal mandag formiddag.

– De siste årene har Per Ciljan Skjelbred, Alexander Tettey og Stefan Johansen lagt opp på landslaget i relativt ung alder. Har tanken slått deg også?

– Ja, vi får se på veien videre, hva som skjer, innleder Henriksen, som har spilt 58 kamper for Norge.

– Jeg har et ønske om å gjøre store ting med Rosenborg og vil være med på det i en god alder. Men landslagsbiten har jeg lagt litt sånn … vi får se hva vi gjør der.

Slik svarer Solbakken

– Du demper ikke spekulasjonene her …

– Jeg ønsker ikke skape noen spekulasjoner, men vi har mange gode fotballspillere som er unge og nye der, og et veldig spennende prosjekt. Så får jeg og Ståle eventuelt ta den biten der etter hvert.

– Så for å konkludere: Du er ikke helt sikker på at du fortsetter på landslaget?

– Nei, jeg tenker ikke noe på landslaget nå, nei. Rosenborg er mitt fokus, å gjøre det godt her. Så får vi se om landslaget mener jeg har noe å bidra med eller ikke, og meg det samme, sier Henriksen.

Ståle Solbakken tok ikke ut Henriksen til landslagssamlingen i mars ettersom han ikke hadde spilt kamper i 2021. Beskjeden formidlet han over en kort telefon i forkant av uttaket.

Nå svarer han slik om Henriksens fremtid i rødt, hvitt og blått:

– Det er lettere å svare på når jeg har sett ham spille kamper. Jeg skal på Vålerenga mot Rosenborg i første serierunde, så det er første mulighet. Hvis han fortsatt er motivert for å spille på landslaget, er han aktuell som alle andre.

Lagerbäck-favoritt

Åge Hareide sier han har gitt beskjed til Ståle Solbakken om at Henriksen kan være en god midtstopper for landslaget.

Henriksen er også positiv til omskoleringen og sier at det er en «spennende posisjon som kan gjøre at jeg forlenger karrieren og blir en annen type spiller», men ønsker ikke å svare på om han kan bli landslagets redning på stopperplass.

Solbakken har ingen klar formening om omskoleringen.

– Jeg har sett ham spille stopper én gang. Hvis det er der han ender, må vi se på det. Jeg er helt åpen, kynisk og ærlig om at det er prestasjoner som avgjør, sier landslagssjefen til VG.

Henriksen var en av de store favorittene til Solbakkens forgjenger Lars Lagerbäck. Trønderen spilte 27 av de 29 siste landskampene under svenskens ledelse.

Publisert: