Forsvarssjefen satt hjemme i VM: – Helt forferdelig

Magnus Gullerud (29) måtte igjen operere skrekkskaden som i 2016 gjorde ham lam i høyrebenet. Dermed satt nøkkelspilleren hjemme. Han kaller Norges VM-sorti for trist.

BEDRE TIDER: Magnus Gullerud jubler for finaleplass i VM for to år siden sammen med (fra venstre) Bjarte Myrhol, Christian Berge, Magnus Jøndal og Eivind Tangen.
Publisert: Publisert:
icon
Denne artikkelen er over to år gammel

– Helt forferdelig. Det er mye verre å se på. Du har ikke noen kontroll. Det er kjipt ikke å få være med en så fin gjeng, sier Magnus Gullerud etter å ha sett de syv norske VM-kampene fra Magdeburg. Gjennom Christian Berges fem første mesterskap fikk han en stadig viktigere rolle som forsvarsbauta og strekspiller.

Onsdag bråstoppet Norges plan VM-gull mot et mye bedre Spania.

– Det var trist, beskriver Gullerud.

Det hadde vært bruk for hedmarkingen i et mesterskap der antallet baklengsmål steg med nærmere 10 prosent fra fjorårets EM-suksess. Spania hamret inn hele 21 mål før pause i Kairo.

Les også

Myrhol knust etter VM-exit: – Min siste mulighet

– Jeg vet selv hvordan det føles når det går slik. Men vi får jo bare kline til i OL da, sier han og legger til ordet «forhåpentligvis».

– Jeg håper å komme tilbake på banen i februar, sier Gullerud som ser for seg å gjøre comeback på landslaget i OL-kvaliken i mars.

– Det er veldig realistisk. Så lenge jeg ikke får tilbakefall håper jeg å bli i god nok form til å bli tatt ut, sier han. Magnus Abelvik Rød har nøyaktig samme plan. Høyrebacken var savnet i en kvartfinale hvor Harald Reinkind, Kent Robin Tønnesen og Eivind Tangen bommet på ni av 10 skuddforsøk.

Under EM for ett år siden fungerte det nesten optimalt med Gullerud, Petter Øverby og Christian O’Sullivan på de to sentrale forsvarsplassene. Henrik Jakobsen ble prøvd i de første kampene før debutanten Thomas Solstad kom inn mot slutten. Men Øverby og O’Sullivan kunne ikke gjøre som i EM hvor de tre i midtforsvaret byttet ut seg selv.

– Belastningen ble litt større og det ga en bølgeeffekt gjennom hele mesterskapet. De ble litt mer slitne for hver kamp, beskriver Gullerud.

– Det var litt det samme angrepsmessig. Vi hadde ikke nok å bytte med da Sander (Sagosen) måtte gå ut mot Spania, sier han og viser til at O’Sullivan og Gøran Johannessen ikke hadde noen å dele ansvaret med.

Bjarte Myrhol og de tre andre strekspillerne har slitt med å sette ballen i mål. De har fått mye kritikk gjennom hele VM.

– Jeg kan skjønne den. Uttellingen har ikke vært som normalt og det er lett å peke på. Jeg vet at strekspillerne er selvkritiske og vet akkurat hvordan det føles. Vi får håpe det blir bedre når jeg kommer med igjen, sier Magnus Gullerud som hadde en skudduttelling på 80 prosent i Bundesliga før han ble skadet.

I 2016 lammet ryggproblemer høyrebenet til Magnus Gullerud. Han hadde en dramatisk og svært ubehagelig opplevelse, men ble bra igjen etter operasjon. I november kom de problemene tilbake – i en litt mildere form.

Les også

Mikkel Hansen så rødt i dansk kjempedrama

Enkelt fortalt: Geleen mellom to virvler i korsryggen ble presset ut og satte igjen press på isjiasnerven. Det endte i en kikkhullsoperasjon 11. desember og farvel til VM-drømmen.

– Jeg har bedre utsikter denne gangen enn i 2016. Men jeg kan ikke drive med operasjoner for evig. Det er ikke uendelig med stoff inne i ryggen der og det hadde vært greit å unngå nye operasjoner, sier Gullerud.

– Jeg håper ikke at dette skjer igjen. man vil jo ha et liv etter håndballen også.

Under VM har han vært i opptrening, I løpet av februar håper Magnus Gullerud å være tilbake for fullt på banen.

– Det tar tid. Jeg har ingen smerter, men må bygge meg opp. Jeg kunne helt sikkert spilt allerede, men da hadde jeg bare fått det samme tilbake igjen. Høyrebeinet er fortsatt svekket etter nerven kom i klemme.

Publisert: