Dagen som kan ha avgjort nedrykksstriden

Søndag tok Åsane et langt steg mot fornyet kontrakt, mens Nest-Sotra styrer mot nedrykk.

Max Bjørsvik og Nest-Sotra tapte på overtid mot Sandnes Ulf søndag.
Publisert: Publisert:
icon
Denne artikkelen er over syv år gammel

ÅGOTNES/ÅSANE (bt.no): Det er langt fra usannsynlig at søndag 20. september kan stå igjen som en helt avgjørende dato for årets sesong i 1. divisjon. Denne kvelden ble det nemlig skapt en luke mellom de fire på nedrykksplass og de øvrige lagene i divisjonen. En luke som er så stor at den kan vise seg å bli vanskelig å lukke.

Det er gode nyheter for Åsane, som med en knallsterk 5-0-seier hjemme mot Bærum havnet på den riktige siden av luken. De har nå fem poeng ned til nedrykksplassen.

Les også

Åsane tok et langt steg mot fornyet kontrakt

På Ågotnes ser det derimot dystert ut. De har nå, etter 2-3-tapet hjemme mot Sandnes Ulf, syv poeng å hente inn på seks kamper – og da er det forutsatt at lagene mellom dem og Åsane ikke gjør det samme.

— Vi har fortsatt troen, uten den hadde det ikke vært noen vits å møte opp til kamp, sier Nest-Sotra-trener Ruben Hetlevik.

Må vinne fem av seks

Men strilene ser mer eller mindre fortapte ut. I fire av de fem siste sesongene har måttet ha minst 35 eller 36 poeng for å berge plassen i 1. divisjon. Med seks kamper igjen å spille har Nest-Sotra 21. Enkel matematikk sier dermed at Nest mest sannsynlig trenger 14–15 poeng på seks siste kampene – altså fem seiere.

— Jeg tror ikke vi trenger 35 poeng for å holde oss i år, men det er det vi jakter på. Vi vet at vi må vinne de fire-fem siste kampene, og det tror jeg også vi er kapable til. Vi er ikke blitt spilt ut av ett eneste lag denne sesongen – og vi var mye bedre enn Sandnes Ulf i denne kampen, sier Hetlevik.

Les også

Overtidsscoring senket Nest-Sotra

Han så sitt lag tape for tredje gang på rad, da Ulf avgjorde til sitt favør med en scoring på overtid. Før den tid hadde Sandnes-laget tatt ledelsen to ganger med to straffescoringer, mens Simen Næss hadde utliknet to ganger med to hodestøt.

— Det er nesten uvirkelig at vi ikke vant denne kampen. Vi var det beste laget, men Ulf var heldige og fikk to billige straffer, sier Næss, som ikke kan huske sist han var så skuffet etter å ha scoret to mål.

- Hva tenker du om sjansene for å berge plassen nå?

— Vi har tre hjemmekamper igjen, de skal vi ta, så får vi se hvordan det går på bortebane. Jeg kan i hvert fall love at det skal bli et helvete å spille mot oss de neste kampene, sier tomålsscoreren.

Storseier for Åsane

På andre siden av Sotrabrua ser derimot situasjonen mye lysere ut. Åsane er nå kun syv poeng unna den magiske 35 poenggrensen, og kan dermed være så godt som sikret med to seiere og en uavgjort på de seks siste kampene.

— Vi har tatt et steg i riktig retning, men ikke et langt steg. Det er fortsatt en del poeng som skal tas, så vi må ikke lure oss til å tro det. Jeg tror at vi hvert fall trenger to seirer til, og internoppgjørene, som mot Bærum, er ekstra viktige, sier Åsane-trener Kjetil Knutsen.

Les også

Eriksen og Helle fra start for Sandnes Ulf

I "internoppgjøret" mot Bærum var Åsane helt overlegne. Anført av en glitrende Geir André Herrem på topp, vant laget fra nordre bydel hele 5–0 på Myrdal gress.

Herrem sto bak hele tre av scoringene, mens Vegard Leikvoll Moberg og Simen Lassen satte inn de to øvrige.

— Dette var deilig, endelig har Åsane-skuten fått fart i seilene igjen. Det er slik som vi vil ha det, sier kaptein Jahn-Ove Wiik, som nå leder et lag som har alt i egne hender de seks siste kampene.

Jubel var det nok også i Brann-leiren, for i Kristiansund avga Branns opprykkskonkurrenter poeng mot Follo. Dermed kan Brann klatre opp på direkte opprykksplass med seier over Ranheim mandag.

Publisert: